Γενική

Δωρεάν ρούχα μπουφάν και κλινοσκεπάσματα για όλους τους Ξανθιώτες που έχουν ανάγκη



«Όλοι μαζί μπορούμε» πρωτοβουλία ΣΚΑΙ Θερμός υποκριτής η εφημερίδα Xanthinews

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με αρωγό τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμων οι Ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αρχιεπισκοπής Αθηνών και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε» για ρούχα μπουφάν, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Η συγκέντρωση έγινε στον Άγιο Ελευθέριο την Κυριακή μετά τις 11το πρωί ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έφεραν ρούχα, κουβέρτες, παιχνίδια και παπούτσια.
Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης υπάρχει και ένα απόθεμα σε τρόφιμα που είναι στην διάθεση των Ξανθιωτών όπως γάλατα, ζάχαρη, ζυμαρικά και λάδια.
Τώρα και τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού είναι στην διάθεση των Ξανθιωτών και μπορούν όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να επικοινωνούν την Μητρόπολη και να διαλέγουν ρούχα, παιχνίδια και κλινοσκεπάσματα ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Δηλώσεις για την προσπάθεια έκανε ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων τονίζοντας τα εξής: «Η κρίση που περνά η χώρα μας έχει ευαισθητοποιήσει τον λαό μας για αυτό και στο κάλεσμα που κάναμε η Αρχιεπισκοπή με τις Μητροπόλεις με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πριν από τα Χριστούγεννα για την συγκέντρωση τροφίμων ήταν μια προσπάθεια στην οποία συγκινητικά ανταποκρίθηκαν οι άνθρωποι και συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και διανεμήθηκαν στις μέρες των εορτών. όμως υπάρχει ένα απόθεμα τροφίμων σε λάδια, ζυμαρικά, ζάχαρη και γάλατα. Και όποιος έχει ανάγκη να απευθύνεται στην Μητρόπολη και να παίρνει αυτά το τρόφιμα που χρειάζεται.
Στην συνέχεια τόνισε ο Μητροπολίτης: Όμως αποφασίστηκε από την Αρχιεπισκοπή τις Ιερές Μητροπόλεις και τον ΣΚΑΙ να γίνει μια δεύτερη προσπάθεια ένα δεύτερο κάλεσμα για την συγκέντρωση κουβερτών και ενδυμάτων. Παράλου που οι καιρικές συνθήκες σήμερα δεν είναι καλές ο λαός μας ανταποκρίθηκε και βλέπουμε ότι τα ρούχα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούν οι συνάνθρωποι μαζί μικροί μεγάλοι για να επιλεγεί ο καθένας ότι θέλει.
Θα ήθελα να συγχαρώ συνέχισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τα ΜΜΕ τα τοπικά και τους συνανθρώπους μας για την ευαισθησίας την οποία έχουν επιδείξει και την ανταπόκριση στο κάλεσμα της εκκλησίας.
Με την υποστήριξη της εφημερίδας Xanthinews

Σχετικά Άρθρα