fbpx
Γενική

Τελικά τι θα κάνουμε με τους γιατρούς της Ξάνθης;


Απάντηση στο ερώτημα

Ο Αλέξανδρος ένας ελεύθερος επαγγελματίας της Ξάνθης ρώτησε προχθές μέσω της εφημερίδας μας: Τελικά τι θα κάνουμε με τους γιατρούς της Ξάνθης; Τόσο πολύ τους χάλασε την σούπα ο ΕΟΠΥΥ και συντονισμένα όλοι μαζί είναι εναντίον του; Και οι άρρωστοι τι θα απογίνουν; Στο ερώτημα αυτό απαντά σήμερα ένας Γιατρός της πόλης με επιστολή του προς την εφημερίδα μας αναφέροντας τα εξής.
«Θα απαντήσω κι εγώ ως Βασίλης, γιατρός στον κ. Αλέξανδρο, ελεύθερο επαγγελματία που διατυπώνει το ερώτημα σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και τη σούπα των γιατρών. Στην Ξάνθη είναι π.χ. 10 φούρνοι και πουλάνε το ψωμί άλλος 60 λεπτά, άλλος 80 και άλλος 1 ευρώ. Λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ο καθένας λαμβάνει ανάλογα με την προτίμηση του κόσμου. Έρχεται το κράτος και λέει: Όποιος θέλει να δίνει ψωμί δωρεάν στους πρώτους 200 που θα έρθουν, του δίνω 30 λεπτά στο κομμάτι.
Ο κάθε φούρναρης ξέρει ότι με τα 30 λεπτά και καρτέρει δε βγαίνει και πρέπει να ρίξει την ποιότητα του αλεύρου, να απολύσει καμιά πωλήτρια κ.λ.π. για να έχει ελπίδες να επιβιώσει. Αν όμως οι φουρναραίοι πούν “εντάξει ρε παιδιά, ας δοκιμάσουμε και μετά βλέπουμε”, αυτός που είχε το όνομα και την πελατεία, δικαίως ή αδίκως, θα δει με το σύστημα του κράτους πολλούς πελάτες του να πηγαίνουν στους άλλους για το δωρεάν – οπότε αργά ή γρήγορα θα συρρικνωθεί.
Όμως κι αυτός που είχε το χειρότερο όνομα και τη λιγότερη πελατεία, θα δει τώρα να δουλεύει, τουλάχιστον όσο του εξασφαλίζει πελατεία το κράτος, αλλά κι πάλι να μην μπορεί να πάρει ρευστό για να είναι εντάξει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Έτσι κανείς φούρναρης δεν παίρνει παρά ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτό που χρειάζεται για να διατηρήσει την επιχείρησή του και ο κόσμος έχει παράπονα, άλλος γιατί το τζάμπα δεν είναι καλό και άλλος γιατί το καλό δεν είναι τζάμπα. Κι αν δεν έχεις ψωμί, τι να την κάνεις την υγεία;».

Σχετικά Άρθρα