ΜΑΧΗΤΗΣ
Με αντιπολίτευση, για την….αντιπολίτευση ξεκίνησε ο επικεφαλής Σωτήρης Τσιακίρογλου, χωρίς να πείσει όμως ούτε τον….εαυτό του!
Κινητοποιήσεις και μάλιστα δυναμικές για το θέμα παραεμπορίου δια μεσω τΑγ. Κωνσταντίνου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα στα μέλη.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις μέρες μας λόγω της κρίσης και απαιτούνται πλέον δυναμικές αντιδράσεις. Ο σχεδιασμός προβλέπει “ξαφνικό” αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στις επόμενες μέρες και πριν από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, προκειμένου να «ταρακουνηθούν» οι αρχές….!
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.Καραμίχας με τη σειρά του αναφέρθηκε στο προς ολοκλήρωση έργο της κατασκευής του μουσείου του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, λέγοντας πως θα συνδράμει οικονομικά προς αυτή την κατεύθυνση και η ΠΑΣΕΓΕΣ τονίζοντας χαρακτηριστικά ο ίδιος πως «χρωστάμε πολλά σε αυτή την περιοχή και στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή». Μάλιστα μιλώντας για το έργο και τη ζωή του Αλέξανδρου Μπαλτατζή ο κος Καραμίχας τόνισε με νόημα οτι «πρέπει να ξανασκεφτούμε πως σκέφτονταν, πως λειτούργησε και δημιούργησε σε επίσης δύσκολες εποχές όπως η τωρινή ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής και να γεμίσουμε τις μπαταρίες τις δικές μας, γιατί ήρθε σε έναν τόπο σαν αυτό και δημιούργησε και ξεκίνησε από αυτόν τον τόπο, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες και στον χώρο της αγροτικής οικονομίας και του συνεταιρισμού».
(Από το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Α» για την επίσκεψη του Προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Σταυρούπολη).
-Να σκεφτούμε πως σκέφτονταν, για να ξαναμεγαλουργήσει ο συνεταιρισμός και συνεργατισμός που περνάει (κι αυτός…), την κρίση του.
ΑΓΩΝΑΣ
Να συστήσουν συνεταιρισμούς, ώστε να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των εταιρειών, συνέστησε στους κτηνοτρόφους της Ξάνθης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους χθες το βράδυ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ο κ. Ροντούλης, επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας του σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου, όπως είπε, ν’ ακούσει από κοντά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
ΑΚΡΙΤΑΣ
Ανοιχτή συζήτηση των εκπροσώπων του Ιατρικού Κλάδου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης.