Γενική

Ψάχνοντας το νόημα της ζωής…


Ομάδα Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από έντονα στρεσογόνα γεγονότα των μεγάλων κοινωνικό-οικονομικών αλλαγών. Μέσα σε όλα αυτά ο άνθρωπος νιώθει “χαμένος”, προσπαθεί να βρει διέξοδο για να ισορροπήσει και να καλύψει τις ανάγκες του. Προσπαθεί να βρει τον δρόμο της επιβίωσης και αναρωτιέται ποιο τελικά είναι το νόημα της ζωής του..
Πόσο ουσιαστική είναι η ζωή μας; Ποια είναι η προσωπική αλήθεια του καθένα από μας; Πως μάθαμε να διαχειριζόμαστε τα αδιέξοδα; Είναι όντως όλες οι ανάγκες μας σημαντικές; Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα μας απασχολήσουν στην Ομάδα Αυτογνωσίας η οποία θα βασίζεται στη φιλοσοφία και μεθοδολογία της Ψυχοθεραπείας Gestalt, που είναι μια ολιστική, υπαρξιακή και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Ο στόχος της είναι το κάθε μέλος της ομάδας να προσπαθήσει να βρει το νόημα της ζωής του μέσα από: την αλληλεπίδραση και αυθεντική επαφή με άλλα μέλη, την εμπιστοσύνη στη διαδικασία του «Εδώ και Τώρα», τον εστιασμό στις προτεραιότητες των τρεχόντων αναγκών, την επίγνωση των άκαμπτων μοτίβων της συμπεριφοράς και τρόπου ζωής, την ανακάλυψη της δημιουργικής προσαρμογής σε ότι μας περιβάλλει κτλ..
Ένα Ταξίδι εσωτερικό αλλά και με συντροφιά στην ανακάλυψη, αναθεώρηση, επιβεβαίωση ή επαναπροσδιορισμό στο ποιο είναι τελικά το Νόημα της Ζωής..
Η συντονίστρια της ομάδας: Μαρίνα Κατσικίδου- Ψυχολόγος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Η Ομάδα θα πραγματοποιηθεί σε 12 / 2ωρες συναντήσεις (2φορές το μήνα) από το Ιανουάριο έως Ιούνιο 2012. Ο αριθμός των μελών θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Έναρξη εγγραφών ξεκινάει από 14 Νοεμβρίου 2011. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ το μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με:
ΦΕΞ τηλ.25410-25421 Μαρίνα Κατσικίδου κιν. 6955495569, email: [email protected].

Σχετικά Άρθρα