Γενική

Επερωτήσεις από την παράταξη του Θωμά Μίχογλου

Προς τον Δήμο Τοπείρου και τον Χατζηευαγγέλου

Η δημοτική παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» στο Δήμο Τοπείρου με επικεφαλής τον κ. Θωμά Μίχογλου ασκώντας ως αντιπολίτευση και έλεγχο προς την Δημοτική Αρχή μέσα στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου, υπέβαλε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-11-2011 επερωτήσεις, οι οποίες έχουν ως εξής:
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» του Δήμου Τοπείρου: ΠΡΟΣ Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου Ν. Ξάνθης
Εύλαλο 30-11-2011
Παρακαλούμε όπως συζητηθούν με τη μορφή επερωτήσεων ως πρώτα θέματα της ημερησίας διατάξεως κατά τη συνεδρίαση του επομένου δημοτικού συμβουλίου τα παρακάτω ζητήματα-ερωτήματα :
Η διασταύρωση της επαρχιακής οδού Δεκάρχου-Ευλάλου είναι επικίνδυνη διότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές νησίδες και φωτισμός για την αποφυγή ατυχημάτων. Επίσης η διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ευλάλου-Αβάτου –Μικροχωρίου πρέπει να διαπλατυνθεί για τον ίδιο λόγο. Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή προς επίλυση των παραπάνω προβλημάτων:
Οι ορεινοί οικισμοί Κρωμνικού και Λιβερών στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έκδοση τίτλων κυριότητας των οικοπέδων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , τα οποία παραχωρήθηκαν από την τέως ΕΑΠ με πρωτόκολλα εκτίμησης και παράδοσης από το έτος 1928. ΄Ηδη εδώ και χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους κληρονόμους των αρχικών δικαιούχων για την επισκευή- αναστήλωση και ανοικοδόμηση των κατοικιών, η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας. Με δεδομένη την υποχρέωση που έχει η ελληνική πολιτεία αλλά και την βούληση να εκδώσει μετά από 85 ολόκληρα χρόνια τους αιτούμενους τίτλους κυριότητας, η δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει για την ρυμοτόμηση των οικισμών αυτών που είναι προαπαιτούμενο, χωρίς το οποίο το αρμόδιο Υπουργείο δεν δύναται να εκδώσει τους τίτλους κυριότητας :
Υπάρχουν πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο Τοπείρου και μάλιστα σε θέσεις ζωτικής σημασίας , τα οποία δεν έχουν συνάψει καμία εργασιακή σχέση με το Δήμο, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία. Ερωτάται η δημοτική αρχή, η οποία γνωρίζει καλύτερα από εμάς ποια είναι τα πρόσωπα αυτά, με ποιο δικαίωμα τα απασχολεί , τι εργασιακό καθεστώς διέπει τις σχέσεις τους με το Δήμο και από ποια κονδύλια πληρώνονται.

Σχετικά Άρθρα