Γενική

Αστυνομικό δελτίο


Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης για πώληση ναρκωτικών
Συνελήφθη στις 7/12/2011, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Αρχές, για πώληση ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Σύλληψη 50χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και 45χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 1.290 πακέτα τσιγάρα και 150 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης
Συνελήφθη στις 6-12-2011, το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 45χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και στις 7-12-2011), το πρωί, στη Χρυσούπολη, ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Συγκεκριμένα, στις 6-12-2011 το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 50χρονο, στην λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης, να κατέχει 1290 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία των φόρων κατανάλωσης, πλην όμως δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν, διότι αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή. Αμέσως οι αστυνομικοί εξέδωσαν σχετικές αναζητήσεις και στις 7-12-2011, το πρωί, τον εντόπισαν στην Χρυσούπολη – Καβάλας και τον συνέλαβαν. Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, στις 6-12-2011), το μεσημέρι, στο σπίτι του 50χρονου, όπου διαμένει μαζί με τον 41χρονο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 150 γραμμαρίων, η οποία ανήκει στον 41χρονο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν, στις 3-12-2011 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Καμερούν, ηλικίας 41 (άνδρας) και 34 (γυναίκα) ετών και ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, οι δύο 34χρονοι δράστες κατείχαν και επέδειξαν σε αυτούς, δύο διαβατήρια Γαλλίας, ενώ ο 41χρονος μία άδεια παραμονής, εκδοθείσα από τις Γαλλικές Αρχές, τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας και κατασχέθηκαν. Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τους τρείς δράστες περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, διότι εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στην Χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν στις 2-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας 40χρονος ημεδαπός διακινητής, που διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. Οκτώ από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ερυθραίας, τρεις υπήκοοι Σομαλίας, δύο υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Μυανμάρ. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες να κινούνται πεζοί, στην ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, σε τρεις ομάδες και τους συνέλαβαν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επέβαιναν σε Ι.ΧΦ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος τους παρέλαβε από απροσδιόριστο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους προωθούσε στην ενδοχώρα με τελικό προορισμό την Αθήνα. Λίγες ώρες νωρίτερα, στην είσοδο του Πολυάνθου Ροδόπης, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα άλογο, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές σε αυτό, οπότε και το εγκατέλειψαν.

Σχετικά Άρθρα