Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι άλλοι, εγώ ωστόσο στο θέμα αυτό, του δίνω τα «χέρια» και τον συγχαίρω τον Σωκράτη Ξυνίδη γιατί αυτή τη φορά τα…κατάφερε! Το βρεφικό γάλα μπαίνει και στα σουπερμάρκετ!
Επί της ουσίας τώρα….Ο Σωκράτης είχε καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς τον Λοβέρδο στο γνωστό του κείμενο – παρέμβαση στα εσωκομματικά ότι δεν επέτρεπε την κυκλοφορία του βρεφικού γάλατος εκτός φαρμακείων!!!
Μετά από αυτό λοιπόν και στα σούπερ μάρκετ θα πωλείται από την 1/1/2012 το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Ανάπτυξης και Υγείας, Μ. Χρυσοχοϊδης και Α. Λοβέρδος.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά από συμφωνία που έκανε με επιχειρήσεις το προϊόν θα πωλείται πλέον κατά 20% φθηνότερα!!!
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχε επιτεθεί ο Σωκράτης Ξυνίδης στον Ανδρέα Λοβέρδο, γράφοντας χαρακτηριστικά στην γνωστή προχθεσινή παρέμβασή του για τα εσωκομματικά, όταν και έγραφε: «Αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;»

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Σχετικά σε ήρεμο κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ξάνθης με τους επικεφαλείς και τους υποψηφίους των τριών συνδυασμών να ελπίζουν στη νίκη και την εκλογή τους. Την Κυριακή που ήταν η πρώτη μέρα της ψηφοφορίας η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, σε αντίθεση με τη Δευτέρα που ο κόσμος που προσήλθε για να ψηφίσει ήταν αρκετός και ανάγκασε την εξελεγκτική επιτροπή να προχωρήσει σε παράταση των εκλογών που έληγαν κανονικά στις 3 το μεσημέρι, αλλά λόγω της ουράς που είχε δημιουργηθεί στο ΕΒΕ δόθηκε παράταση στην ψηφοφορία.

ΕΜΠΡΟΣ
Τη θέση του στην καισαρική τομή δίνει με σταθερή αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια ο φυσιολογικός τοκετός σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά μαιευτήρια, με αποτέλεσμα το ποσοστό σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά το 50%. Οι νέες μητέρες πλέον έχουν εξοικειωθεί με την πιθανότητα να γεννήσουν με τη χειρουργική διαδικασία, θεωρώντας την καισαρική τομή μια επέμβαση ρουτίνας, ακριβώς επειδή απαντάται τόσο συχνά στην καθημερινή μαιευτική πρακτική. Με αυτή τη ροπή ευθυγραμμίζεται και το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου ενώ το 1987 οι καισαρικές τομές αποτελούσαν το 14% των συνολικών τοκετών, το 2010 έφτασαν το 33% και το 2011 το 40%! Την ίδια στιγμή σε κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών το ποσοστό των καισαρικών τομών ξεπερνά το 50%, πράγμα που με βάση τη συνεχή αύξηση χρήσης αυτής της μεθόδου, δημιουργεί μια εικόνα ότι σταδιακά εγκαταλείπεται ο φυσιολογικός τοκετός που δίνει τη θέση του σε μια διαδικασία λιγότερο επώδυνη από ψυχολογική και σωματική άποψη, με περισσότερες δυνατότητες προγραμματισμού και από πλευράς εγκυμονούσας, αλλά και γιατρού, αλλά και με περισσότερο κόστος για την οικογένεια.

ΑΓΩΝΑΣ
Αιχμές και εναντίον του πειθαρχικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ αφήνει η Εύα Καϊλή καθώς όπως υποστηρίζει θα έπρεπε να είχε κινηθεί αυτομάτως μόλις δέχθηκε την φραστική επίθεση από τους συναδέλφους της.Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν έχει της έχει ζητήσει συγνώμη ο Σωκράτης Ξυνίδης για τον χαρακτηρισμό περί «καλτσοδέτας». «Το θέμα δεν είναι προσωπικό πλέον. Ούτε πολιτικό. Έχει φύγει από αυτή τη σφαίρα και νομίζω ότι είναι βαθιά κοινωνικό και ρατσιστικό.

Σχετικά Άρθρα