Γενική

Πολλές δραστηριότητες από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Τμήματα εκμάθησης για παιδιά και ενήλικεςΤο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Στα εργαστήρια του Ι.Θ.Τ.Π., που είναι και η κύρια πηγή εσόδων του, προσφέρεται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους σπουδαστές, δίνοντας τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους τέχνη, αλλά και να κάνουν μια νέα αρχή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Οι διδακτικές δραστηριότητες οργανώνονται με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, με σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση και σε συνεργασία με προηγμένα εργαστήρια και ερευνητικούς φορείς. Στα Τμήματα που απευθύνονται σε ανήλικους η παιδαγωγική στόχευση αποβλέπει στην καλλιέργεια της φαντασίας, της επινοητικότητας και της παρατηρητικότητας. Ο στόχος είναι τα παιδιά να κατανοούν και να απολαμβάνουν τις αισθητικές αξίες, να μπορούν να κρίνουν και στη συνέχεια να δημιουργούν, να συνδέουν αρμονικά δημιουργικές και συναισθηματικές πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Εκθέσεις και επιδείξεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές για παρακολούθηση εκθέσεων ή σεμιναρίων προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους καθώς και η πρόσβαση στην πλούσια, πολυθεματική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.
Στην Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσουν τμήματα:
Για παιδιά:
Εργαστήρι Δημιουργικής απασχόλησης
Ειδικό τμήμα Αρχαίων Ελληνικών
Oι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης
Εργαστήρι Moυσικής Προπαιδείας
Εργαστήρι Ζωγραφικής και εικαστικών
Εργαστήρι ελεύθερης εικαστικής έκφρασης «το κουκούλι»
Για ενήλικες:
Ζωγραφικής
Εικαστικές αποδράσεις
Αγιογραφίας
Ξυλογλυπτικής
Κοσμήματος
Αναλογικής Φωτογραφίας
Ψηφιακής Φωτογραφίας – Επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας και video
3D Εικόνες και Εφαρμογές
Αρχαίων Ελληνικών- Ιστορίας και Λαογραφίας Θράκης
Ιστορίας της Τέχνης
Βιβλιοδεσίας
Βιτρώ
Βιωματική ομάδα αυτογνωσίας
Ορθόδοξης θεολογίας: «Σπουδή στην Ορθοδοξία»
Κινηματογραφικό Εργαστήρι
Τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά
Ύφασμα και δημιουργίες
Πληροφορίες στα τηλέφωνα της γραμματείας, 2541026635 -29282 καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-21.00.

Σχετικά Άρθρα