Γενική

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ…

Προσπάθεια για ανοιχτή Πολυτεχνική Σχολή
Γράφει η Ερατώ Βασιλείου

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανοιχτή Πολυτεχνική Σχολή έγιναν επανειλημμένες συναντήσεις του Κοσμήτορα, των Προέδρων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής και του Αντιπρύτανη κ.Βασίλειου Τούραση με εκπροσώπους των φοιτητών για να βρεθεί νόμιμη λύση στα προβλήματα λειτουργίας που προκάλεσαν οι καταλήψεις και να διαμορφωθεί ένα γενικά αποδεκτό (εξασφάλιση 13 εβδομάδων ανά εξάμηνο) ακαδημαϊκό ημερολόγιο για το 2011-2012.
Πολλά ήταν τα «σενάρια» που προέκυψαν από τις άτυπες αυτές συναντήσεις τα οποία παρουσιάστηκαν και στο Πρυτανικό Συμβούλιο αλλά κανένα δεν μπορούσε να υλοποιηθεί εφόσον έπρεπε να γίνει πρώτα η συνεδρίαση της Συγκλήτου.
Η Σύγκλητος πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Τρίτη 11/10/2011 κι εκεί ο Πρύτανης κ.Κωνσταντίνος Ρέμελης αποφάσισε πως κάθε σχολή – τμήμα πρέπει να κάνει ξεχωριστή συνέλευση κι εκεί να αποφασίσουν καθηγητές και φοιτητές ανάλογα με το πλήθος των μαθημάτων της κάθε μιας, αν προλαβαίνουν να εξασφαλίσουν και τις 13 εβδομάδες του ακαδημαϊκού εξαμήνου αλλά και την διεξαγωγή της εξεταστικής πριν από την έναρξη του.
Η συνέλευση των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης πραγματοποιήθηκε στις 12/10/2011 και αποφασίστηκε έναρξη της εξεταστικής (4 εβδομάδων) από Δευτέρα 17/10/2011 και παράλληλα οι πρωτοετείς φοιτητές θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα τους. Οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος επανέλαβαν την δική τους συνέλευση την επόμενη μέρα εφόσον δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια απόφαση γιατί οι καθηγητές ομόφωνα ήθελαν να χαθεί η εξεταστική και να ξεκινήσει το εξάμηνο από τη Δευτέρα 17/10/2011 ενώ οι φοιτητές ήθελαν να πραγματοποιηθεί πρώτα η εξεταστική που χάθηκε. Η συνέλευση των τμημάτων των Πολιτικών Μηχανικών, των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ήταν προγραμματισμένες για τις 13/10/2011.

Σχετικά Άρθρα