Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Δεν έμεινε… ασυγκίνητη η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης στις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των διοδίων στους Αμαξάδες Ροδόπης.
Έτσι λοιπόν χθες η Κίνηση Ενεργών Πολιτών –αν και θα ήταν προτιμότερο να βγάζει τις ανακοινώσεις μια μέρα νωρίτερα για να προλαβαίνουν οι εφημερίδες- συναντήθηκαν στις 7 το βράδυ, στο καφέ Φίλοιστρον της Ξάνθης, προκειμένου να συζητήσουν τις ενέργειες των μελών στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Διοδίων της Εγνατίας Οδού.
Τουτέστιν οι «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» οργανώνονται… και τα νέα ΔΙΟΔΙΑ δεν θα περάσουν και τόσο… καλά!
Σημειώνω ότι η χθεσινή συνάντηση των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ήταν ανοιχτή για τα Μ.Μ.Ε. και όλους τους πολίτες της Ξάνθης, ενώ θα πρέπει επίσης να πω ότι η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης αποτελείται από πολίτες όλων των κοινωνικών, πολιτικών και επαγγελματικών χώρων και δεν διέπεται από ιεραρχική δομή. Με απλά λόγια, δεν «πατρονάρεται» από κανέναν… Ίσοι μεταξύ ίσων άπαντες οι ενεργοί πολίτες.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Κατά την τοποθέτηση του ο Νίκος Ανταμπούφης έκανε λόγο για έκθεση ιδεών με επεξηγήσεις για το τι είναι «σάρωμα» αναφερόμενος στο Τμήμα Καθαριότητας και στην αναφορά του στο έντυπο του απολογισμού ενώ αναφέρθηκε στην έλλειψη ανακύκλωσης για μια ακόμη φορά στην οποία και επέμεινε, και στην αφισσορύπανση κατηγορώντας το Τμήμα Καθαριότητας για «φανφάρες» περί απομάκρυνσης παράνομων αφισοκολλήσεων. Διέψευσε τον Δήμαρχο και τα λεγόμενα του περί έναρξης μερικών έργων ενώ αναφορικά με τον Πολιτισμό και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης εξήρε την απουσία σοβαρότητας και συνείδησης του οικισμού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ανέφερε την υποβάθμιση του νοήματος των Γιορτών. Κλείνοντας αναφερόμενος στον απολογισμό μίλησε για «αερολογίες» και κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για πλήρη απουσία του από το πλευρό των πολιτών αφού παραμένει ο «μεγάλος ΑΠΩΝ»! Τέλος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη για μια ζωντανή, δυναμική και «ρηξικέλευθη» Δημοτική Αρχή.

ΕΜΠΡΟΣ
Στην πιο δυσχερή θέση στην 32χρονη πορεία της βρίσκεται η ξανθιώτικη καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ. Ήδη το Τελωνείο του Πειραιά προχώρησε σε κατάπτωση εγγυητικών ύψους 8 εκ. ευρώ και μέχρι τέλους του μήνα εκκρεμούν απλήρωτα γραμμάτια των 30 εκ. ευρώ! Παρά τις δραματικές εκκλήσεις της Διοίκησης Πράτσου προς το υπουργείο Οικονομικών για ρύθμιση με κατ’ εξαίρεση ισχύ μέχρι τις 31/12 οπότε θα μπει ο αγοραστής, του καθεστώτος των 56 ημερών και όχι των 28 που ισχύει από 1ης Σεπτεμβρίου, παρά τη δραματική έκκληση προς την ΑΤΕ για κάλυψη των εγγυητικών ώστε να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει η εταιρεία και να παρακάμψει τον «κάβο» των διπλογραμματίων που συσσωρεύονται, καμία κίνηση δεν έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα από το υπουργείο και την ΑΤΕ και μόνο χθες που έφτασαν πια στο μη παρέκει – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας – «πήρε μπρος» η ΑΤΕ δείχνοντας κάποιο ενδιαφέρον και άρχισε μια διαδικασία μέσω της νομικής της υπηρεσίας να σωθεί κάπως η κατάσταση.

ΑΓΩΝΑΣ
Στο κλείσιμο άλλων 6 εφοριών, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Τα Ιωάννινα, η Καβάλα ο Βόλος η Ξάνθη, η Κατερίνη και τα Χανιά, αντί για 2 εφορίες που έχουν σήμερα, από την 1η Νοεμβρίου θα μείνουν με μια.
Αυτό θα γίνει μέσω της κατάργησης των εφοριών Β’ που υπάρχουν σε αυτές τις πόλεις και της απορρόφησής τους από τις αντίστοιχες εφορίες Α’.
Έτσι, για παράδειγμα, από την 1η Νοεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία της Β’ εφορίας Ιωαννίνων, η οποία απορροφάται από τη Α’ Ιωαννίνων.
Από την ίδια ημερομηνία, η Α’ Ιωαννίνων μετονομάζεται σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ιωαννίνων.
Όλο το προσωπικό και η υποθέσεις των εφοριών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία μεταφέρονται στη Νέα ΔΟΥ

Σχετικά Άρθρα