Γενική

Η δημοτική αρχή οφείλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο


ΠOΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ (ΜΥΚΗΣ), ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ;

Γράφει ο Ιμπραχήμ Χασάν
Κένταυρος- Ξάνθη
Πoια πολιτική έχει επιλέξει ο δήμος μας (Μύκης), για να εξασφαλίσει την οικονομική του αυτάρκεια αλλά και την διατήρηση των κεκτημένων της τοπικής κοινωνίας και την διασφάλιση της ευημερίας των πολιτών που ζουν και επιχειρούν στο Δήμο μας; Διότι είναι βέβαιο ότι και ο κάθε τόπος χωριστά οφείλει να καταρτίσει τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με στόχο την οικονομική του αυτάρκεια , πέρα και έξω από εξαρτήσεις και εξωγενείς παράγοντες.
Η δημοτική αρχή οφείλει να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο, να γίνουν παράδειγμα μας και εμείς όλοι μαζί, μαζί με την αντιπολίτευση που θέλει να βοηθήσει και να εποικοδομήσει στο δήμο μας να ακολουθήσουμε και να βάλουμε μια πέτρα στον τοίχο αυτό.
Κάθε δήμος πρέπει να έχει την αυτονομία του όπως και κάθε δημοτικό διαμέρισμα πρέπει να έχει την αυτονομία του, και να δημιουργεί συνθήκες βελτίωσης δημοτικών υπηρεσιών. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε το σήμερα αλλά το πόδι μας και το μυαλό μας να είναι στο αύριο και 3 βήματα μπροστά για να προλαβαίνουμε τα απρόβλεπτα.
Ο στόχος του δήμου Μύκης σε αυτή την δύσκολη συγκυρία θα έπρεπε να είναι η ανταπόκριση στο θεσμικό του ρόλο που έχει να κάνει με τα παρακάτω:
Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, με παραγωγικές επενδύσεις , είτε από τον ίδιο το δήμο, είτε από ιδιώτες επιχειρηματίες. Ανάδειξη –αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας όπως και των γεωργικών-κτηνοτροφικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο κανόνων και στη βάση της ισονομίας και ισοπολιτείας. Χρηστή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, βασισμένη στη διαφάνεια τη γνώση και τη σύνεση! Αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες και τους επισκέπτες (καθαριότητα, πράσινο, κοινόχρηστοι χώροι, υποδομές σε αστικό εξοπλισμό) με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, μέσω της ουσιαστικής αξιολόγησης του προσωπικού, χωρίς παραταξιακούς αποκλεισμούς και πολιτικές ανασφάλειες.
Η δημοτική αρχή πρέπει να πορεύεται με πυξίδα, με σχέδιο κατάλληλο να εξασφαλίσει, και να διατηρήσει αυτά που η τοπική κοινωνία έχει πετύχει μέχρι σήμερα και να μην υποθηκεύεται το μέλλον της νέας γενιάς. Να καθιερώσουμε σύστημα εσωτερικών ελεγκτικών διαδικασιών και συνεχούς παρακολούθησης της υλοποίησης του προϋπολογισμού κατά την διάρκεια του έτους.
Να δώσουμε διέξοδο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και σε ασθενείς ομάδες πολιτών. Υπάρχει ανάγκη της αυστηρής κοστολόγησης των δημοτικών υπηρεσιών για να αυξήσουμε τα έσοδα μειώνοντας ταυτόχρονα και τα έξοδα.
Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι μαζί, η αντιπολίτευση και εκλεγμένοι μαζί , στα 2,5 χρόνια που έχουμε ακόμα μπροστά μας, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αδιέξοδη και λανθασμένη πορεία του Δήμου μας, και να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε πολιτικές που τουλάχιστον να σταθεροποιήσουν την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη στη ιδιαίτερη και απομακρυσμένη περιοχή μας.
Διαφορετικά τα αποτελέσματα για τον τόπο μας, και για την τοπική οικονομία μας θα είναι καταστροφικά και οι ευθύνες των διοικούντων θα είναι τεράστιες και κανείς δεν θα έχει απαλλαγεί από τις ευθύνες διότι και η αντιπολίτευση είχε τον ρόλο να ελέγξει και παρατηρεί την πορεία και το πρόγραμμα του Δήμου. Και το φρόνιμο είναι, να προλάβουμε τα αρνητικά αποτελέσματα των λανθασμένων πολιτικών επιλογών και όχι να κληθούμε εκ των υστέρων να τα αντιμετωπίσουμε. Η χώρα μας είναι στο σημείο μηδέν τότε λοιπόν αφού είμαστε τμήμα αυτής της χώρας και θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα , με στόχο την αποφυγή του απευκταίου !!! Πιστεύω ότι μαζί και ενωμένοι μπορούμε ….

Σχετικά Άρθρα