Γενική

Σε κοινή πλώρη ο Αλ. Κοντός με τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ


Διασφάλιση θέσεων εργασίας από την ΣΕΚΕ στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με πιθανό επενδυτή

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός, μιλώντας στο 3 ο πρόγραμμα Ξάνθης και στην εκπομπή του Γ. Γκορόγια δήλωσε ότι ο ίδιος αλλά και η ΣΕΚΕ της οποίας είναι γενικός διευθυντής παρακολουθεί από κοντά στην διαδικασία πώλησης της ΣΕΚΑΠ αλλά και των διαπραγματεύσεων που πιθανών θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Όπως είπε ο κ. Κοντός πρόθεσή του είναι να διασφαλίσει στο μέτρο του δυνατού τα δικαιώματα των εργαζομένων και μέσω της ΣΕΚΕ που είναι από τους μεγάλους μετόχους της ΣΕΚΑΠ.
Ο κ. Κοντός δήλωσε συγκεκριμένα: «Το θέμα είναι να βρεθεί μια λύση για το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση την ΣΕΚΑΠ. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που θα πρέπει να ενδιαφέρει και όχι μόνο εμένα αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. Οποιαδήποτε ενέργεια προσκρούει ή δημιουργεί αδιέξοδο στο θέμα αυτό πρέπει να εμείς να την καυτηριάσουμε, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Δεν διαφωνούμε στο ότι θα πρέπει ότι αυτός που θα πάρει την ΣΕΚΑΠ να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στην Ξάνθη. Να δώσουμε από κοινού μάχη πριν υπογραφεί η οποιαδήποτε σύμβαση για να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όταν πήγε να υπογραφτεί η σύμβαση με την «Ροδόπη» για την ιδιωτικοποίηση της, μέχρι τελευταία ώρα με δικούς μου εργατολόγους έδινα μάχη στην Αγροτική Τράπεζα για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και διασφαλίστηκαν πλήρως. Το να στέλνουμε επιστολές για να κάνουμε απεργίες την ώρα που είναι η πιο ευαίσθητη ώρα για την ΣΕΚΑΠ θεωρώ δημιουργεί πρόβλημα.
Η άποψη μου που είναι ξεκάθαρη, συμφωνώ με την ΣΕΚΑΠ και τους εργαζομένους, ότι πρέπει να παλέψουμε και να διασφαλίσουμε και τις θέσεις και όσα πιο πολλά μπορούμε από τα δικαιώματα αλλά με το να στέλνουμε επιστολές και να λέμε επιχειρησιακή συνήθεια και κλείνουμε το εργοστάσιο και θα υπάρξει δεν θα υπάρξει επιχειρησιακή ειρήνη, όλα αυτά τα πληροφορούνται αυτοί που ενδιαφέρονται για να πάρουν την ΣΕΚΑΠ. Εμάς μας ενδιαφέρει η διασφάλιση της εταιρίας.
Σαν ΣΕΚΕ θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα δείξουν αίσθημα ευθύνης και αυτό είναι βέβαιο, τους λέω ότι αντί για να γίνει η πίεση τώρα να καθίσουν κάτω έτσι ώστε να κάνουν διαπραγμάτευση. Ο σοβαρός επενδυτής θα μιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, θα τα βάλει κάτω και θα πει εγώ είμαι διατεθειμένος να επενδύσω, θέλω εργασιακή ειρήνη, από αυτά τα οποία εσείς ζητάτε εγώ μπορώ να σας δώσω αυτά, για να μπορώ να βγω λειτουργικά. Εκεί πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι στο τι θα ζητήσουν και τι θα διαπραγματευτούν.
Επαναλαμβάνω και πάλι οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη βοήθεια από εμάς. Θα θέσουμε από κοινού ένα πλαίσιο πάνω στο όποιο θα διαπραγματευτεί και η ΣΕΚΕ και οι άλλοι μέτοχοι και θα διαπραγματευτούν με τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο».

Σχετικά Άρθρα