fbpx
Γενική

Τσιπούρα με φινόκιο και πράσο


2 φιλέτα τσιπούρας
1 πορτοκάλι
1 ρίζα φινόκιο
1 πράσο
αλάτι και πιπέρι
2 σφηνάκια τσίπουρο με γλυκάνισοελαιόλαδο

Διαδικασία

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, είναι να μαρινάρουμε τα δύο φιλέτα της τσιπούρας με ένα σφηνάκι τσίπουρο, το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι για περίπου 2 ώρες. Έπειτα, βάζουμε λαδάκι στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το πράσο και το φινόκιο κομμένα σε ροδελες για να τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε λίξο ξύσμα πορτοκαλιού και όταν μαλακώσουν, σβήνουμε με ένα σφηνάκι τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, ρίχνουμε και ένα σφηνάκι χυμό πορτοκάλι. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι για να σοτάρουμε τα φιλέτα. Πρέπει να τα βάλουμε πρώτα από τη μεριά του δέρματος και να τα πατάμε μαλακά με μια σπάτουλα, γιατί αλλιώς θα διπλώσουν.

Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε και πέφτουμε με τα μούτρα.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα