Γενική

Θα πληρώσει η Τουρκία για το θράσος της;


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός απύθμενου θράσους που επιδεικνύει η Τουρκία, που ακουμπά τα όρια της γελοιότητας

Γράφει η Ελένη Χατζηγεωργίου
Εκτοπισθείσα από Κ. Ζώδια Κύπρου

Πως αλλιώς ένας φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να χαρακτηρίσει την συμπεριφορά της όταν μιλά για κανόνες διεθνούς δικαίου, για εγγυήτριες δυνάμεις κλπ, όταν η ίδια με την αιμοσταγή επέμβαση του 1974 και με τις χιλιάδες κατοχικού στρατού που διαθέτει στη βόρεια Κύπρο, κρατάει όμηρο και αιχμάλωτη την πατρώα μας γη, μ’ ένα ποσοστό της τάξης του 35% και 3% νεκρή ζώνη;
Θα μπορούσε κανείς να πει πληθώρα παροιμιών του λαού μας που απλά και σύντομα χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης, Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι, Η αλεπού στον ύπνο της καρβέλια ονειρεύεται κ.α. Γιατί είναι κλέφτης η Τουρκία, γιατί χρησιμοποιώντας την απαράδεκτη συνθήκη της Ζυρίχης που η ίδια με τους Άγγλους δημιούργησε, μετά το άφρον πραξικόπημα της Χούντας των Συνταγματαρχών, έκανε την βάρβαρη εισβολή στο νησί μας, δημιουργώντας χιλιάδες νεκρούς, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους. Κουβάλησε χιλιάδες εποίκους στα κατεχόμενα εδάφη του νησιού, εκτοπίζοντας το 50% των Τουρκοκυπρίων και δημιούργησε ένα έκτρωμα το ψευδοκράτος, το οποίο δεν αναγνωρίστηκε μετά από τόσες δεκαετίες που πέρασαν από κανένα.
Το θράσος του κ. Ερτογάν και των συν αυτόν δεν έχουν όρια, βγήκαν στα Ηνωμένα Έθνη και απειλούσαν ότι θα κτυπήσουν και πάλι το νησί εάν τολμήσει η Κύπρος και κτυπήσει γεώτρηση στο οικόπεδο Αφροδίτη ή το οικόπεδο 12 όπως είναι γνωστό. Απειλούσε θεούς και δαίμονες, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, όσο και η Υπουργός εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον ξεκαθάρισαν στον κ. Ερτογάν όσο και στον κ. Νταβούτογλου να μην τολμήσουν το παραμικρό στην περιοχή. Οποιοσδήποτε φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος διερωτάται είναι τρελοί οι άνθρωποι; Πάνε να τα βάλουν με το Ισραήλ και την Αμερική; Άντε η μικρή Κύπρος είναι εύκολη λεία γι’ αυτούς, αν και από ότι φάνηκε στις τρεις πρώτες μέρες του πολέμου τον Ιούλιο 1974, η μικρή Κύπρος δυσκόλεψε τόσο πολύ την Τουρκία, καταρρίπτοντας της 21 αεροπλάνα και βυθίζοντας ένα καράβι που την ανάγκασε να ζητήσει εκεχειρία για ν’ ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να καταλάβει εδάφη με το υποχωρείτε και μην πυροβολείτε. Μάλιστα τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ ανησύχησαν σοβαρά για το αξιόμαχο των τουρκικών δυνάμεων.
Έτσι λοιπόν ο κ. Ερτογάν και η κουστωδία του αφού είδαν κι’ απόειδαν ότι δεν είχαν στήριξη από πουθενά, από τους πάλαι ποτέ συμμάχους τους, όχι μόνο δεν επιτέθηκαν στην εξέδρα της Noble, (πως θα τολμούσαν άλλωστε, η Noble είναι μια από τις μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες του είδους της, και ένα ποσοστό της τάξης 3% είναι Ισραηλινών συμφερόντων και είναι ακόμη γνωστό ότι υπεργολαβικά στο οικόπεδο 12 δουλεύει με την Noble και η Ρωσικών συμφερόντων μεγαλύτερη εταιρεία τους είδους αυτού στον κόσμο η CAZPROM. Μιλάμε λοιπόν για μια εξέδρα στο οικόπεδο 12 με 5 σημαίες: Κυπριακή, Ισραηλινή, ΗΠΑ, Ρωσική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που πας λοιπόν Τουρκία ξυπόλητη στ’ αγκάθια; Πως περιμένεις ν’ αντιδράσουν ακόμη και οι Ευρωπαίοι όταν μανιωδώς ψάχνουν πηγές ενέργειας για να απεξαρτηθούν από το Ρωσικό αέριο; Τώρα που βρίσκονται στην ευχάριστο θέση να έχει μια ευρωπαϊκή χώρα αέριο θα τ’ αφήσουν ανεκμετάλλευτο; Βέβαια έχει μάθει η Τουρκία στις συνεχείς υποχωρήσεις μας και έχει αποθρασυνθεί πλήρως. Είμαστε τυχεροί που απ’ ότι φαίνεται το κοίτασμα του κυπριακού οικοπέδου 12 έχει κοινή λεκάνη με το Λεβάθιαν το Ισραηλινό, το ότι ακόμη η εταιρεία της γεώτρησης η Noble είναι αμερικανικών συμφερόντων και έτσι όλοι ζόρισαν την κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει. Γιατί απ’ ότι φαίνεται από τον παροπλισμό του Κασίνη, διευθυντή ενέργειας , από την Υπουργό Εμπορίου και Ενέργειας της Κύπρου κα. Πραξούλα Αντωνιάδου, που έγινε μετά τις δηλώσεις του ότι η Κυβέρνηση ήθελε να αναβάλει την έναρξη της γεώτρησης , ενώ ο ίδιος όπως επίσης οι ΗΠΑ και Ισραήλ επέμεναν στην έναρξη της. Όπως γράφει μάλιστα επί του θέματος η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, η έναρξη έγινε εξαιτίας του ξεροκέφαλου Κασίνη. Φαίνεται είναι ίδιον του χωριού μου της Ζώδιας η παραγωγή ανθρώπων με πείσμα και ξεροκεφαλιά, που βλέπουν όμως μακριά και δουλεύουν πάντα ακούραστα, αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας μια και ο Κασίνης είναι συμμαθητής και συγχωριανός μου.
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην Τουρκία και να πούμε ότι πλέον για λόγους γοήτρου, αφού δεν μπορούσε να κτυπήσει, ξαμόλησε τα αεροπλάνα της στο Αιγαίο σε πληθώρα παραβιάσεων με αποτέλεσμα να αναχαιτιστούν από τα δικά μας τα ελληνικά. Ταυτόχρονα έβγαλε το αμφιβόλων αποτελεσμάτων γηραιό πλέον πλοίο Πίρι Ρέϊς, υποτίθεται για να κάνει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, την οποία ο κ. Ερτογάν θεωρεί ότι είναι Τουρκική Λίμνη, βάση των δηλώσεων του, βάζοντας ταυτόχρονα και 2 – 3 πολεμικά πλοία και αεροπλάνα για να το συνοδεύουν υποτίθεται για προστασία. Εντελώς εικονική η χρήση του συγκεκριμένου πλοίου μια και δεν παρέχει ακριβή επιστημονικά αποτελέσματα και άνευ ουσίας στο τέλος- τέλος γιατί στα κυπριακά οικόπεδα της περιοχής του 12, το κυπριακό κράτος έχει κάνει έρευνες όπως δήλωσε πρόσφατα ο Σόλων Κασίνης και έχουν δοθεί τα αποτελέσματα των ερευνών, (τις οποίες πρέπει να πούμε ότι τις έκανε Νορβηγικό πλοίο που είναι το καλύτερο στο είδος του παγκόσμια) σε διάφορες εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα άλλα κυπριακά οικόπεδα. Όπως δήλωσε μάλιστα ο κατοχικός πρωθυπουργός της Τουρκίας, έπρεπε να βγάλουν το σαπιοκάραβο τους γιατί πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή. Τολμά όμως η Τουρκία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια στην συγκεκριμένη περιοχή, όταν υπάρχει η προειδοποίηση από παντού; Τολμά όταν στην περιοχή είναι πλοία του 6 ου στόλου, πλοία και αεροπλάνα του Ισραήλ τα οποία προστατεύουν το οικόπεδο 12, και όταν ήδη υπάρχει στην περιοχή Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο σύντομα θα ενισχυθεί από ισχυρή ναυτική δύναμη που περνάει το Γιβραλτάρ, αποτελούμενη από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» ( το μεγαλύτερο του κόσμου); Ήδη το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας επί της Κύπρου, πέταξε στο FIR Λευκωσίας με την άδεια της Κύπρου και έφθασε μέχρι την Μερσίνα και το Καστελόριζο όπου τελειώνει το κυπριακό FIR. Μάλιστα την Τρίτη δύο Ισραηλινά F16 θα πετάξουν πάνω από την Πάφο και ενδέχεται να προσγειωθούν ή να κάνουν εικονική προσγείωση στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Σχετικά Άρθρα