Γενική

Και οι Ξανθιώτες στο κίνημα «δεν πληρώνω»


Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τα μέτρα της Κυβέρνηση
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Τελευταία μέρα σήμερα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς και κορυφώνονται οι αντιδράσεις των φορολογούμενων για τα «χαράτσια» της Κυβέρνησης του ΠαΣΟΚ. Μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών στις Εφορίες και το σκίσιμο των ειδοποιητηρίων για την έκτακτη εισφορά από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης, πράξη στην οποία καταφεύγουν πολλοί ως μέσο αντίδρασης και οι καταστηματάρχες της Ξάνθης μπαίνουν στο κίνημα του «δεν πληρώνω» και δηλώνουν ότι δεν θα καταβάλουν την έκτακτη εισφορά.
Η απόφαση δεν έχει σχέση με τα συλλογικά όργανα των εμπόρων αλλά γίνεται από μεμονωμένους επαγγελματίες που πιστεύουν ότι με την κίνησή τους αυτή «θα ταρακουνήσουν την Κυβέρνηση, ώστε να κατανοήσει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της χώρας μας, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι».
Φτάσανε όλοι στα όριά τους
Είναι φανερό, ότι οι καταστηματάρχες και οι έμποροι της Ξάνθης, που βιώνουν ίσως περισσότερο από τον καθένα την οικονομική κρίση, δεν αντέχουν άλλα «χαράτσια». Καλούνται συνεχώς να πληρώνουν για τις υποχρεώσεις τους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΦΜΥ, εφορία, ΦΠΑ, ΔΕΥΑΞ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ τη στιγμή που τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά. Όσοι αντέχουν ακόμη στη δίνη της κρίσης και δεν έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί τους, καλούν την Κυβέρνηση και τον Ξανθιώτη αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη να καταλάβει, ότι η συνεχής και χωρίς όριο φοροεπιδρομή δεν θα λύσει το πρόβλημα της οικονομίας μας. Το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση είναι να δημιουργεί άνεργους και πολίτες χωρίς χρήματα, χωρίς ψυχολογία, χωρίς όραμα για το μέλλον.
Αλλάξτε γιατί βουλιάζουμε
Ο κ. Ξυνίδης που είναι αρμόδιος και για το υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να αντιληφθεί αυτό που κραυγάζουν τόσους μήνες οι Ξανθιώτες καταστηματάρχες. Ζητούν, μεταξύ άλλων, ένα κράτος συνεπές στις υποχρεώσεις του, που να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ζητούν ένα ενιαίο, απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο με ορίζοντα τουλάχιστον 10ετίας, ώστε οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν το φορολογικό περιβάλλον στο οποίο θα επιχειρούν. Ζητούν σταθερό χρόνο παραγραφής των παρελθόντων χρήσεων χωρίς παρατάσεις, θέσπιση επιδόματος ανεργίας για τους καταστηματάρχες που οδηγούνται στο κλείσιμο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι την εύρεση νέας εργασίας και ειδικά κίνητρα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για συγχωνεύσεις και επενδύσεις. Τέλος ζητούν επιδότηση της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας!!!

Σχετικά Άρθρα