Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν δεν θα ψηφίσει αύριο Τετάρτη το Νομοσχέδιο για το τέλος ακινήτου, το νέο χαράτσι δηλαδή που βάζει η Κυβέρνηση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. Πληροφορίες λένε ότι το ίδιο Νομοσχέδιο προσανατολίζονται να καταψηφίσουν τουλάχιστον άλλοι πέντε έως επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά ενδεχομένως να προκαλέσουν ακόμη και πρόωρες Εθνικές εκλογές, ενώ σίγουρα η δήλωση Τσετίν θα προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στην Κυβέρνηση….
Εκτός αν δήλωσε στη μειονότητα ότι «δεν θα ψηφίσει…», αλλά τελικά υπερισχύσει το κομματικό συμφέρον…
Πάντως ήταν ΑΜΕΤΑΠΕΙΣΤΟΣ και κάθετος στο θέμα αυτό όπως μου είπαν

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
οι κάτοικοι του Ωραίου στερούνται την πληροφόρησή και την ψυχαγωγία, στο μέτρο και το βαθμό που αυτή μπορεί να παρέχεται από την κρατική τηλεόραση.
Με την παρούσα επιστολή, και δοθείσης της αφορμής, επαναδιατυπώνουμε το αίτημα όλων των Ξανθιωτών για την μετάδοση του καναλιού της Βουλής και στον Νομό μας.
Σε μια περίοδο που παίρνονται πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον όλων μας, οι πολίτες της Ξάνθης δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε καμία συνεδρίαση της Βουλής παρά μόνο όσες αναμεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια (όπως οι συνεδριάσεις που αφορούν στην ψήφιση του προϋπολογισμού).
Θεωρούμε στοιχειώδη και ουσιαστική υποχρέωση της Πολιτείας να αρχίσει άμεσα η αναμετάδοση του καναλιού της Βουλής και στην Ξάνθη, προκειμένου να υπάρχει άμεση και αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των πολιτών του Νομού για τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας και κυρίως τις άμεσες ενέργειές σας.

ΕΜΠΡΟΣ
Είδαν κι απόειδαν οι καταστηματάρχες ότι χαΐρι με τις συσκέψεις για το παρεμπόριο δεν βγαίνει και το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι οι ατέρμονες συζητήσεις και η κατάθεση προτάσεων, την ίδια στιγμή που οι βούλγαροι μπαίνουν ανεξέλεγκτα με φορτηγά στους οικισμούς της ορεινής περιοχή και κυριολεκτικά πουλάνε πόρτα – πόρτα τα προϊόντα τους, οδηγώντας σε αφανισμό φούρνους, μπακάλικα και όλων των ειδών τα εμπορικά καταστήματα. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας – την Τετάρτη το απόγευμα – για να δουν πως μπορούν ν’ αναλάβουν δράση και σε ποιά κατεύθυνση. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκτός από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο κ. Σπύρος Κάλφας και ο κ. Γιώργος Μυλωνάς ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ξάνθη, ο φοροτεχνικός κ. Γιώργος Κομνηνός και περίπου 40 καταστηματάρχες από τον Κένταυρο και την Ξάνθη. Απουσίαζε εκπρόσωπος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης και δεν δόθηκε καμιά αιτιολογία γι αυτό.

ΑΓΩΝΑΣ
Η Λαϊκή επιτροπή του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στην Εφορία εξ αιτίας, όπως αναφέρουν τα στελέχη τους της “οικονομικής δίωξης” της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον Κ. Βογιατζή Γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη, η Λαϊκή Επιτροπή λέει να μην πληρωθούν τα χαράτσια υποστηρίζοντας ότι το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφετε στο μόνιμο υποζύγιο, τον Ελληνικό Λαό και ο οποίος πρέπει να οργανωθεί και να απαντήσει μαζικά στην νέα φοροληστεία.

Σχετικά Άρθρα