fbpx
Γενική

Παιδιά αλλάξτε τον κόσμο μας…Εμείς αποτύχαμε!






Παρόλα τα προβλήματα και με βασικό αυτό της έλλειψης βιβλίων που θα αντικατασταθούν από τευχίδια και dvds μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά. Στο 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στο πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε ο αγιασμός με την παρουσία αρχών του Νομού μας. Την παράσταση έκλεψαν τα πρωτάκια που εισέρχονται για πρώτη φορά στο νέο κόσμο- γι αυτά- της σχολικής κοινότητας. Τα πρόσωπα τους είναι όντως η χαρά της ζωής!

Με τευχίδια και dvds αντί βιβλίων ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτύπησε χθες και μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, έστω και με τα προβλήματα της. Άλλωστε στην Ελλάδα έχουμε ζήσει τα κρυφά σχολειά (άσχετα αν σε κάποια βιβλία αρνούνται ότι υπάρχουν, ενώ το επιβεβαιώνουν πηγές), θα μας εμποδίσει η παράλειψη, το 2011, της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου να φτάσουν τα σχολικά βιβλία στα σχολεία;
ΤΕΥΧΙΔΙΑ ΚΑΙ DVDS ΑΝΤΙ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εν μέρει λύση του προβλήματος: «Η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, παραγωγική και ελπιδοφόρα. Γιατί εάν δεν σας αρέσει η κοινωνία την οποία φτιάξαμε εμείς οι παλαιότερες γενιές και σας δώσαμε, εσείς είστε υποχρεωμένοι να φτιάξετε μια καλύτερη και να έχετε όλα τα εφόδια και θα τα αποκτήσετε μέσα από την εκπαίδευση σας. Όσα προβλήματα δημιουργούνται εμείς πρέπει να σας τα λύνουμε και είμαστε στο πλευρό σας. Προσπαθούμε νυχθημερόν για όσα σας απασχολούν.
Κάθε χρόνο έχουμε την πρωτοτυπία να έχουμε ένα πρόβλημα που δεν το έχουμε υπολογίσει. Φέτος το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα βιβλία θα το λύσουμε με έναν πολύ καλό τρόπο. Από την Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη σε όλα τα σχολεία της Ξάνθης θα διανεμηθούν τευχίδια ανάλογα των βασικών μαθημάτων. Έτσι μέχρι να έρθουν τα βιβλία στα μέσα Οκτώβρη δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Θα υπάρχουν και τα dvd που θα γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εκπαίδευση σας.
Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να λύνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».
ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων μετά την τέλεση του αγιασμού σημείωσε απευθυνόμενος στα παιδιά: «Ο σκοπός της παιδείας μας είναι η γνώση και να γίνουμε σωστοί άνθρωποι» και αφού έδωσε τις συμβουλές του ευχήθηκε να είναι ευλογημένη η χρονιά, πλούσια σε πνευματικούς καρπούς και να έχουν καλή πρόοδο.
Ο κ. Φώτης Καραλίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης τόνισε στον χαιρετισμό του: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και θέλει προσπάθεια, αγώνα για να έχουμε στο τέλος τους καλούς καρπούς της επιτυχίας. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά. Επιμονή, υπομονή σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς».
«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ»
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διαμορφώσουμε τις ιδανικές συνθήκες. Θέλουμε να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω γιατί οι γνώσεις που θα αποκτήσετε θα σας συντροφεύουν σε όλη σας τη ζωή. Καλή παραγωγική και γόνιμη σχολική χρονιά».
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ
Ο Διευθυντής του 14 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κ. Βαγγέλης Σιάκας από την πλευρά του τόνισε: «Είναι μια μέρα χαράς και ευθύνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παρά τις συγκυρίες που είναι δύσκολες όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Συνάδελφοι, μέσα σ αυτές τις συγκυρίες καλείστε να δώσετε εξετάσεις φιλότιμου και είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε με άριστα. Αγαπητοί γονείς να είστε βέβαιοι ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή, στον χώρο του σχολείου, με δεδομένη την ευαισθησία και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών μαζί σας σε ότι κι αν χρειαστείτε».

Σχετικά Άρθρα