Γενική

Έργαψαν οι τοπικές εφημερίδες



ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Μετά απο πολύ καιρό οι Ξανθιώτες είδαν και τον αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη στη πόλη τους και συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής στη Κ. Πλατεία της πόλη κατά την ΠΕΡΙΦΟΡΑ της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου. Και μάλιστα ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη κ.Φώτη Καραλίδη και τον κύριο Χρίστο Πούλιο, μη γίνει και καμιά παρεξήγηση….

Από τη μια χάρηκα που είδα ότι ο Υπουργός είναι μια χαρά στην υγεία του και στα κέφια του κι από την άλλη αναρωτήθηκα….

Αν θα πρέπει να περιμένουμε τον κύριο Σωκράτη να τον ξαναδούμε στη πόλη μας, στην γιορτή Απελευθέρωσης της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου. Λέτε; Να περιμένουμε τόσο πολύ;

ΜΑΧΗΤΗΣ

Οδικώς έφτασε χθες στη Θράκη ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν.

Περίπου στις 7 το απόγευμα βρίσκονταν στο τελωνείο Κήπων ο αν. πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει μία εννεαήμερη επίσκεψη, όχι μόνο στη περιοχή μας, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Μπαμπατζάν την πρώτη μέρα της άφιξής του θα παραστεί σε ιφτάρ στις Σάπες στην συνέχεια θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ενώ την πρώτη μέρα της ισλαμικής τριήμερης γιορτής θα προσευχηθεί στο Εσκί Τζαμί της πόλης και μετά θα αναχωρήσει για Ξάνθη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του θα βρεθεί σε Εχίνο, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Πάντως όσο κι αν θεωρείται ιδιωτική η επίσκεψη ο κ. Μπαμπατζαν προστατεύεται από τις αστυνομικές αρχές και έχει την δυνατότητα να αλλάξει το πρόγραμμά του όπως θα ήθελε….Οπότε, μην την ψάχνετε γιατί ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρα σε σχέση με τις επισκέψεις του στο Νομό μας ειδικά…

ΕΜΠΡΟΣ

Τις διεκδικήσεις που θα θέσουν σε πρώτο πλάνο ενόψει της λειτουργίας των διοδίων στο ύψος των Αμαξάδων επί της Εγνατίας οδού συναντήθηκαν για να καθορίσουν οι Ενεργοί Πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι αποτελούν μία Κίνηση που αποτελείται από πολίτες από όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους της Ξάνθης χωρίς κανενός είδους ηγεσία ή ιεραρχική δομή και ασχολείται με διάφορα ζητήματα πόλης και ποιότητας ζωής.

Καθώς οι εργασίες των εγκαταστάσεων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ο σταθμός διοδίων της Θράκης αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες με την υπογραφή της ΚΥΑ που θα ορίζει και το κόμιστρο, για το οποίο μέχρι στιγμής οι προβλέψεις για 2,80- 3 ευρώ δεν έχουν διαψευστεί.

ΑΓΩΝΑΣ

Η Κυβέρνηση δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες, έχει δημιουργήσει μία βιομηχανία, τη μοναδική ίσως, παραγωγής νόμων. Μέσα στη βιασύνη της να ψηφιστούν νόμοι, οι οποίοι θα είναι αρεστοί στους τροϊκανούς, ξεχνά να στείλει τις ερμηνευτικές εγκυκλίους και οι νόμοι οι οποίοι ψηφίζονται δεν είναι τόσο ξεκάθαροι, όσο πρέπει για να γίνονται κατανοητοί από τους πολίτες που καλούνται να εναρμονίσουν τη ζωή τους με αυτούς, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι καλούνται να τους εφαρμόσουν

Σχετικά Άρθρα