Γενική

Κέικ πατάτας με πικάντικα αυγά



550 γρ. πατάτα

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 αυγά

1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε πατάτες και κρεμμύδια και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ζουλάμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε τώρα τις πατάτες κι ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν τα υλικά μας.Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Με μια ξύλινη κουτάλα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια και σπάμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τσίλι. Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνα ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα