Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες



ΑΓΩΝΑΣ

Έναν πολιτιστικό θεσμό με άπειρα θετικά στοιχεία για το νομό Ξάνθης τον… “σκότωσε” στην κυριολεξία η απόφαση του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος υποστήριξε την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη του Φώτη Καραλίδη, αντικαταστώντας τις “Γιορτές Νέστου” με αυτές του “Μουσικού Αύγουστου”. Κανένας δεν είναι αντίθετος με την υιοθέτηση των εκδηλώσεων του “Μουσικού Αυγούστου”, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις παραλίες της περιοχής μας, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να γίνουν παράλληλα με το θεσμό “Γιορτές Νέστος” που οργάνωνε η πρώην Νομαρχία Ξάνθης και θα μπορούσε Έναν πολιτιστικό θεσμό

ΕΜΠΡΟΣ

Εκλογές θα έχουν οι δήμαρχοι το Σεπτέμβριο μόνο που αυτή τη φορά θα κληθούν να επιλέξουν αυτούς που θα συγκροτήσουν τα νέα πρωτοβάθμια συλλογικά όργανα που θα διαδεχθούν τις παλιές Τ.Ε.Δ.Κ. και τώρα γίνονται ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πρώην ΚΕΔΚΕ που θα γίνει ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος). Ήδη η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποσταλεί στους δήμους και οι μεν εκλογές για τις ΠΕΔ αναμένονται στο α’ 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου μετά την ψήφιση του Π.Δ. που θα γίνει αυτές τις μέρες και το β’ 15νθήμερο οι εκλογές της ΚΕΔΕ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Ο νυν Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου συνεχίζει Μουφτής για μια ακόμη 10ετία, δηλαδή μέχρι 22 Αυγούστου 2021 οπότε….τζάμπα να μη κάνουν «μπαϊράμια» οι εγκάθετοι της Άγκυρας και κυρίως ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ….

Στην ουσία πρόκειται για ένα «χαστούκι» Παπανδρέου σε Ερντογκάν, Μετέ, Τσετίν αλλά και τον προκλητικό Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής κ.Σαρνίτς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν μιλούσε για δέσμευση Παπανδρέου για εκλεγμένους (από την Τουρκική μειονότητα όπως έλεγε χαρακτηριστικά) Μουφτήδες στη Θράκη και σίγουρα η Άγκυρα θα αντιδράσει αφού μόνο τυχαία δεν ήταν η υποστήριξη Γιαννακίδη στις Περιφερειακές εκλογές…

ΜΑΧΗΤΗΣ

Βιομηχανίες γερμανικών, αγγλικών, γαλλικών, αλλά και ρωσικών συμφερόντων φαίνεται ότι θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους προκειμένου να αποκτήσουν το 82,33% των μετοχών που διαθέτει η ΑΤΕBank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιμένει φέτος τα καλύτερά της αποτελέσματα, με σημαντικό περιορισμό των ζημιών της και μάλιστα σε μονοψήφιο αριθμό.

Ισχυρό δέλεαρ για τους υποψήφιους «μνηστήρες» φαίνεται ότι αποτελούν τα δύο εργοστάσια της εταιρείας στη Σερβία, αλλά και η «περιουσία» της ΕΒΖ σε Λάρισα και Πλατύ, λόγω των μόνιμων εγκαταστάσεων σιλό αποθήκευσης χύμα ζάχαρης, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό της ΑΤΕbank μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και αφού γίνει η αξιολόγηση, όσοι λάβουν το «πράσινο φως», περνούν αυτόματα στη δεύτερη φάση.

Σχετικά Άρθρα