Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΓΩΝΑΣ
Η γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη αγοράζει έως και πέντε λεπτά φθηνότερα το κιλό το γάλα από τους παραγωγούς και σύμφωνα με τον πρόεδρο των αιγοπροβατοτρόφων του νομού Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαφειριάδη προφασίζεται ότι έχει απούλητα τα προϊόντα της. Η εταιρία, προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, χωρίς όμως, όπως τονίζει, να μειώσει και την τιμή στο ράφι. Αυτό μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των κτηνοτρόφων στον νομό.

ΕΜΠΡΟΣ
Μία μεγαλειώδης πορεία, πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους της Αθήνας. Περίπου 250.000 πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους και την οργή τους για το νέο πρόγραμμα λιτότητας καλώντας τους βουλευτές να το καταψηφίσουν. Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν γύρω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Μνημονίου και της κυβέρνησης. Περίπου 10.000 αστυνομικοί, 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν μπροστά στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από τη βουλή κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Είχαν δημιουργήσει τείχος με σιδερένια παραπετάσματα, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Την ώρα που ολόκληρη η χώρα αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας των σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση αντέδρασε στην απόφαση Λιάνη κρατώντας χαμηλούς τόνους. Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη λίγες μέρες πριν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πιο σκληρά μέτρα που έχει ζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός, ήρθε με μια γραπτή δήλωση του Γιώργου Πεταλωτή, μέσω της οποίας στέλνεται το μήνυμα πως ο καθένας είναι πια υπεύθυνος για τις πράξεις του!
Αναλυτικά, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα βρίσκονται μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις.
Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Ελλάδας, απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Η μόνη καθαρή λύση τούτη τη στιγμή για τα χώρα, είναι ΕΚΛΟΓΕΣ!
Με «αλχημείες» με σενάρια τα οποία επεξεργάζονται ξένοι κύκλοι ή οι εργολάβοι και βαρόνοι των γνωστών media η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει…
Αυτή η Κυβέρνηση ΑΠΟΤΥΧΕ! Αυτή η Κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό που προεκλογικά έλεγε «λεφτά υπάρχουν…» και μετεκλογικά «γέμισε»την Ελλάδα με ένα εκατομμύριο ανέργους, ερήμωσε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές όπως η Ξάνθη, Υπουργούς και στελέχη των οποίων η αλαζονεία και έπαρση προκαλεί, δεν μπορεί να προχωρήσει…
Και ειδικότερα όταν ήδη δεν την εμπιστεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα