Γενική

«Κάποιοι βουλευτές κοιτάζουν να τα έχουν καλά με τους ψηφοφόρους τους»


Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχ. Τσαρτσάρας για τις πολιτικές εξελίξεις
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Τελικά ο πρωθυπουργός πήρε την ευθύνη να συνεχίσει την πολιτική του κάνοντας ανασχηματισμό και όχι να δημιουργήσει οικουμενική κυβέρνηση που πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης έκανε την δική του τοποθέτηση σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας: «Η κυβέρνηση σήμερα διαχειρίζεται μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται η ίδια. Η κρίση για να ξεπεραστεί απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική συναίνεση. Στα πλαίσια αυτής της συναίνεσης ο πρωθυπουργός πήρε χθες την πρωτοβουλία, συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πρότεινε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας. Κάποιοι θεώρησαν και εννοώ τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά πως αυτή η πρόταση του πρωθυπουργού είναι προϊόν εκμετάλλευσης επικοινωνιακά και ότι ωφελείται η Ν.Δ. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε το κομματικό όφελος, τα κομματικά συμφέροντα από το εθνικό όφελος. Μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε μπαλάκι στα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή. Ο πρωθυπουργός μετά από αυτές τις εξελίξεις, αναγκάστηκε και προχωράει σε ανασχηματισμό και σε ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Τον τρόπο λειτουργίας του κ. Σαμαρά θα τον κρίνει η ιστορία και μάλιστα πολύ γρήγορα».
ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μην είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου στην οικουμενική κυβέρνηση και δέχθηκε, αλλά τελικά επειδή διέρρευσαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους αρνήθηκε, μας είπε ο κ. Τσαρτσάρας. Ειδικότερα δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου το έχει πει επανειλημμένα, το ζητούμενο για τον ίδιο δεν είναι η διατήρηση της καρέκλας και ήταν πρόθυμος να το κάνει. Δεν το έκανε γιατί οι τηλεφωνικές συζητήσεις που είχαν με τον κ. Αντώνη Σαμαρά διέρρεαν αμέσως. Δείχνει πόσο σοβαρά τις αντιμετώπιζε ο κ. Σαμαράς. Αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας και όχι η διατήρηση μιας πρωθυπουργικής καρέκλας ή το να είναι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι πιθανό μετά τις τελευταίες αλλαγές. Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης πιστεύει όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή: «Οποιοσδήποτε πολίτης ξέρει πολύ καλά ότι εκλογές αυτή τη στιγμή θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Βλέπετε πως μας αντιμετωπίζουν και οι αγορές και οι πιστωτές μας. Ξέρουμε τι θα σημάνουν οι ξαφνικές εκλογές. Ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε- και αυτό δείχνει πόσο ανεύθυνος είναι- να ζητήσει εκλογές. Θα γίνουν αν η κυβέρνηση δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Το Σύνταγμα έχει ασφαλιστικές δικλείδες που καθορίζουν τι ακριβώς θα γίνει».
ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ
Ανεξάρτητος βουλευτές έγινε ο κ. Λιάνης ενώ χθες παραιτήθηκαν οι κ.κ. Φλωρίδης και Νασιώκας. Ο κ. Τσαρτσάρας υπογράμμισε σχετικά με τις αντιδράσεις των βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος: «Πάντα υπάρχουν αντιθέσεις σε έναν δημοκρατικό χώρο όπου συζητούνται τα πάντα. Κάποιοι βουλευτές όμως κοιτάζουν, όπως δείχνουν τα πράγματα, να τα έχουν καλά με τους ψηφοφόρους τους και βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και της χώρας».
Άραγε όμως οι ψηφοφόροι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του τόπου και της χώρας; Αφού στις ζωές τους λαμβάνουν χώρα…
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ
Στην επιστολή της παραίτησής του ο πρώην υπουργός κ. Φλωρίδης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο».
«Το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον» σημειώνει ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και καταλήγει: «Με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών υποβάλω την παραίτησή μου».
Τη θέση του κ. Φλωρίδη στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο Γιώργος Φραγκίδης και η έδρα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα