Γενική

Εμπλοκή με το «εξτραδάκι» των 180.000 ευρώ για την κεντρική μας πλατεία

Πρόταση της εφημερίδας: Να πληρώσουν από την τσέπη τους αυτοί που έδωσαν την εντολή για να γίνουν τα έργα, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Εμπλοκή και μάλιστα σημαντική πρέπει να υπάρχει στην υπόθεση των 180.000 ευρώ που διεκδικεί η εταιρία που έφτιαξε την κεντρική μας πλατεία ως πρόσθετη αμοιβή για έργα που έγιναν χωρίς να είναι μέσα στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Το θέμα ήρθε προεκλογικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποσύρθηκε μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά επανήλθε πριν μερικές εβδομάδες και πήρε κατά πλειοψηφία την απαραίτητη έγκριση.
Όταν όμως η απόφαση πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Επίτροπος την απέρριψε με το αιτιολογικό ότι το έργο έχει ήδη γίνει και δεν μπορεί έτσι να υπάρξει δαπάνη και πληρωμή από τον Δήμο Ξάνθης!!! Στη πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το θέμα πήγε να περάσει «στα ψιλά γράμματα» αλλά το εντόπισε η αντιπολίτευση και ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο. Στη ουσία η κατασκευάστρια εταιρία πρόκειται να προσφύγει δικαστικά και ο Δήμος θα πρέπει να παραστεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η υπόθεση έχει «πολιτικό ζουμί» μιας και ο σημερινός αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου κ. Δημήτρης Μπένης, υπήρξε και συνεργάτης της κατασκευαστικής εταιρίας της κεντρικής πλατείας. (Πρόταση της εφημερίδας: Να πληρώσουν από την τσέπη τους αυτοί που έδωσαν την εντολή για να γίνουν τα έργα, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

Σχετικά Άρθρα