Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ
Σημεία «παγίδες» βρίσκονται στους δρόμους του νομού που συχνά γίνονται πρόξενοι σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και συνήθως επιβάλλεται να χαθούν ζωές για να γίνουν κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δύο απ’ αυτά εντοπίσαμε στην περιοχή του Δήμου Αβδήρων που όμως η αρμοδιότητα παρέμβασης ανήκει στη ΔΕΣΕ Περιφέρειας για το ένα και στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για το άλλο μιας και πρόκειται για εθνική οδό και επαρχιακή, αντίστοιχα.

ΑΓΩΝΑΣ
Καλά λένε ενός κακού μύρια έπονται… Ήταν να μη φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο η χώρα, από εκεί και πέρα δέχεται τη μια κατραπακιά πίσω από την άλλη…. Όταν δεν υπάρχει κινητήριος δύναμη, ήτοι χρήμα δεν υπάρχει και οξυγόνο, δεν υπάρχει ζωή με την έννοια τη μεταφορική και άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την οποιαδήποτε δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία και δραστηριότητα….

ΜΑΧΗΤΗΣ
Δήλωσε ότι θα συνεχίσει μόνος του την διακυβέρνηση της χώρας.Αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχθηκε την πρότασή του για συγκυβέρνηση.Μεσάνυχτα της Κυριακής η ψηφοφορία στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.Μέσω Αβραμόπουλου η πρώτη αντίδραση: “Ο Παπανδρέου κιότεψε”.
Ο ανασχηματισμός θα είναι σχεδόν σαρωτικός και θεωρείται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα παραμείνει στη θέση του υπουργείου Οικονομικών.
Σίγουρο θεωρείται πως ο ανασχηματισμός θα είναι σχετικά σαρωτικός και θα αποτελείται από ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, ίσως δημιουργηθούν δύο με τρία νέα υπουργεία, τα οποία ωστόσο δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα αρμοδιοτήτων, ενώ είναι πιθανό να δημιουργηθεί και υπουργείο Προϋπολογισμού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Επίσης, σίγουρο είναι πως με το νέο ανασχηματισμό θα υπάρξει “σφαγή” υφυπουργών, ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων ή τεχνοκρατών.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Όπως παρουσιάζεται σε πίνακα με «Χώρους Γραφείων Διαχείρισης ΚΕΔ» που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/6) στη Βουλή, κτήρια όπως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, επίσης της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμη και της Γ.Α.Δ.Α στην Αθήνα είναι προς πώληση.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου τα κτήρια θα μπορούν να πουληθούν σε ιδιώτες το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και στην συνέχεια με την διαδικασία της επαναμίσθωσης (sale & leaseback) το δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο στους νέους ιδιοκτήτες

Σχετικά Άρθρα