Γενική

Σήμερα διαμαρτυρόμαστε για τα νέα επώδυνα μέτρα του ΠαΣΟΚ

Τετάρτη 15 Ιουνίου παραλύει η χώρα
Γράφει ο
Σταύρος Καρυπίδης
Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη και για ακόμη μία φορά χιλιάδες εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι και συμμετέχουν όλοι οι Ξανθιώτες στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μετά μάλιστα και τα νέα επώδυνα μέτρα που επίσημα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν δυναμικά καθ όλη τη διάρκεια του μήνα, ενόψει και της ψήφισης των σχετικών νομοσχεδίων στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Τα νέα σκληρά μέτρα έχουν οδηγήσει χαμηλόμισθους, μικρομεσαίους και συνταξιούχους σε απόγνωση. Ήδη οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν καθημερινά οι «αγανακτισμένοι» πολίτες και η πρόσφατη αναβολή της σύσκεψης φορέων της Ξάνθης με τον υφυπ. Κ. Ντόλιο, είναι χαρακτηριστικές της κοινωνικής αναταραχής που επικρατεί στην περιοχή, προειδοποιώντας τους Κυβερνώντες – που δεν φαίνεται όμως να το αντιλαμβάνονται- ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο ως «εδώ και μη παρέκει».
Σήμερα παραλύει όλη η χώρα
Μέσα σ’ αυτό το γενικότερο κλίμα αναταραχής στην Ελλάδα, σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου παραλύει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.
Να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση και την συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10.00 το πρωί, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.
Με ξεχωριστή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία επίσης σήμερα το πρωί συμμετέχει και το ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία
Απεργούν και τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ενώσεις συντακτών
Παρά τις αντίθετες γνώμες πολλών δημοσιογράφων, οι ενώσεις συντακτών έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη και έτσι δεν θα εκδοθούν τα αυριανά Πρωινά και τα σημερινά απογευματινά φύλλα των εφημερίδων. Δυστυχώς σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας αντί οι δημοσιογραφικές ενώσεις να προβάλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις με πρόσχημα την απεργία, εμποδίζουν στην ουσία την προβολή των πορειών και των συγκεντρώσεων από τα πανελλαδικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης. (Ως εκ τούτου η εφημερίδα μας «ΧΝ» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη).

Σχετικά Άρθρα