Γενική

Αγανακτισμένοι- ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σημειώσατε 1

Δεν έγινε η σύσκεψη του Υφ. Εσωτερικών με φορείς του νομού μας
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Αρκούσε τελικά η κίνηση των Αγανακτισμένων της Ξάνθης ότι θα παραβρεθούν στην σύσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου με φορείς του Νομού μας σε γνωστό ξενοδοχείο εκτός της πόλης για να αναβληθεί με απόφαση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις επτάμισι το απόγευμα και τελικά παραβρέθηκαν στον χώρο διάφοροι φορείς που δεν μπόρεσε να τους ειδοποιήσει ο κ. Τσαρτσάρας. Είχαν προηγηθεί 2- 3 τηλεφωνήματα άλλων φορέων που εκδήλωσαν τον φόβο τους για την παρουσία των αγανακτισμένων και τον ώθησαν να αναβάλει την σύσκεψη, όπως δήλωσε ο ίδιος στην XanthiNews: «Ήταν μια δική μου απόφαση να μη γίνει, γιατί και οι εκπρόσωποι των φορέων όταν είδαν στο διαδίκτυο προτροπές του κινήματος Αγανακτισμένων να έρθουν στο ξενοδοχείο εξεδήλωσαν κάποιο φόβο. Οπότε δεν υπήρχε λόγος να το διακινδυνεύσουν. Αν δεν έρθουν οι φορείς, τι να κάναμε να ήμασταν μόνοι μας; Γι αυτό τον λόγο πήρα την απόφαση να το αναβάλλουμε απλώς. Είχαμε καλέσει 22 φορείς που έχουν σχέση με την υγεία, την ανάπτυξη (ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕΞ). Μετά από 2- 3 τηλεφωνήματα πήρα την πρωτοβουλία και ειδοποίησα και τους υπόλοιπους να τους πω ότι αναβάλλεται».
Εμείς θέσαμε δύο ερωτήματα. Το πρώτο αφορούσε στο αν δεν θα γίνονται συγκεντρώσεις με κυβερνητικά στελέχη από εδώ και στο εξής αφού οι αγανακτισμένοι τελικά είναι αποφασισμένοι να είναι παρόντες και να δείχνουν την αντίδραση τους. Η απάντηση του ήταν: «Κανείς δεν λέει ότι δεν θα γίνονται. Επειδή έγινε την τελευταία στιγμή, γι αυτό πήρα την πρωτοβουλία και την ανέβαλα. Κανείς μας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη, της παραμικρής ζημιάς σε κανέναν συνάνθρωπο μας».
Το δεύτερο ερώτημα μας αφορούσε στο αν αναβλήθηκε η σύσκεψη επειδή δεν ήταν επαρκής η αστυνομική δύναμη. Ο κ. Τσαρτσάρας σημείωσε επί αυτού: «Δεν ήρθαμε σε επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση. Παραβρίσκονται αστυνομικοί γιατί θα ερχόταν κυβερνητικό στέλεχος και όχι κομματικό».
Την ίδια στιγμή στην Κομοτηνή οι Αγανακτισμένοι της Κομοτηνής παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση του βουλευτή κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη και μάλιστα επειδή κάποιος οπαδός τους εξύβρισε άναψαν τα αίματα και έριξαν γιαούρτια και αυγά.
Πάντως υπήρξε πρόθεση να παραβρεθούν εκεί και οι αγανακτισμένοι της Ξάνθης αλλά λόγω της εκδήλωσης με τον κ. Ντόλιο ανέβαλαν την μετάβαση τους στη γειτονική πόλη. Εκφράστηκαν μάλιστα και κάποιες υποψίες του τύπου ότι έγινε ειδοποίηση για την εκδήλωση της Ξάνθης ως ένας αντιπερισπασμός για να μειωθεί η δύναμη του πλήθους. Η μία συγκέντρωση βέβαια ήταν του ΠΑΣΟΚ και η άλλη της Ν.Δ. αλλά όσο να ναι σε τέτοιες περιπτώσεις τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Άλλωστε οι αντιδράσεις στρέφονται κατά όλων των πολιτικών κομμάτων, καθώς δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Πάντως υπάρχει στις προθέσεις των αγανακτισμένων της Ξάνθης να προχωρήσουν στην κατάθεση μηνύσεων κατά βουλευτών, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Εάν όντως τους ανησύχησε η παρουσία των αγανακτισμένων ήταν μια επιτυχία και νίκη τους. Τελικά κατόρθωσαν να δείξουν ότι δεν περνάνε ανεπιστρεπτί τα όποια βαριά μέτρα επιβάλλονται και ακόμη και στην Ξάνθη μπορούν να στείλουν τα μηνύματα τους στην οποιαδήποτε εξουσία.
Οι αγανακτισμένοι της Ξάνθης πρόκειται να συμμετάσχουν και στη σημερινή γενική απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα. Οι Έλληνες σηκώθηκαν από τον καναπέ και έστω και αν ατόνησαν οι συγκεντρώσεις συγκριτικά με την αρχή, συνεχίζουν να υπάρχουν. Άλλωστε και ο Μίκης Θεοδωράκης με την Σπίθα του έχει παραβρεθεί σε συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρά την αντίδραση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη ο οποίος δέχθηκε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες όταν πήρε την πρωτοβουλία να τους μιλήσει με αποτέλεσμα να φύγει.

Σχετικά Άρθρα