Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ
Φύλλο και φτερό» κάνουν στην Εφορία τις δηλώσεις των αγροτών για την επιστροφή του ΦΠΑ. Οι εξονυχιστικοί και απανωτοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων καθώς και τεχνικά προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα της Εφορίας, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος – όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι – αποτελούν τις αιτίες καθυστέρησης της πληρωμής του ΦΠΑ που ανέρχεται σε 5 εκ. ευρώ και αφορά πάνω από 5.000 αγρότες (γεωργούς – κτηνοτρόφους) του νομού μας
Σε ποσοστό ρεκόρ η ανεργία στον Νομό Ξάνθης. Αγγίζουν τους 15.000 οι άνεργοι στο νομό. Σύμφωνα με το διευθυντή του ΟΑΕΔ και δημοτικό σύμβουλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης Σπύρο Μαζαράκη, ο αριθμός αυτός αυξομειώνεται κατά καιρούς και είναι απόρροια των απολύσεων, των εποχιακώς εργαζομένων.

ΑΓΩΝΑΣ
Σε ποσοστό ρεκόρ η ανεργία στον Νομό Ξάνθης. Αγγίζουν τους 15.000 οι άνεργοι στο νομό. Σύμφωνα με το διευθυντή του ΟΑΕΔ και δημοτικό σύμβουλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης Σπύρο Μαζαράκη, ο αριθμός αυτός αυξομειώνεται κατά καιρούς και είναι απόρροια των απολύσεων, των εποχιακώς εργαζομένων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Την ελπίδα πως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας θα δημοσιοποιήσει έως τα τέλη Ιουνίου την οριστική εκτίμησή του για τη μελέτη της επίδρασης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη στο περιβάλλον, εκφράζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Στάνταρτ» της Σόφιας ο πρέσβης της Ρωσίας στη Σόφια, Γιούρι Ισακόφ.
Αφού υπενθυμίζει ότι η διεθνής εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής του μεγάλου έργου «Trans Balkan Pipeline» κατέθεσε τον περασμένο Μάιο την τελική εκδοχή της μελέτης, ύστερα από επιπρόσθετες έρευνες εμπλουτισμού και συμπλήρωσης της μελέτης με καινούργια στοιχεία, με γνώμονα την εξασφάλιση των υψηλότερων δυνατών απαιτήσεων και προδιαγραφών για την προστασία του περιβάλλοντος, που έκαναν οι ειδικοί της εταιρείας κατόπιν σχετικού αιτήματος του βουλγαρικού υπουργείου, ο Ρώσος διπλωμάτης διαβεβαιώνει ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του, «Transneft», Rosneft», «Gazpromneft» θα εκτελέσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σχετικά με την τροφοδοσία του αγωγού με πρώτη ύλη

ΜΑΧΗΤΗΣ
Άξιο απορίας παραμένει το γεγονός ότι από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΟΙΚ. διαφάνηκε ότι επιχειρήθηκε μονομερής επίλυση του προβλήματος μόνο για τις επιχειρήσεις του ν. Δράμας με την έκδοση σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ, ενώ εκκρεμεί ακόμη η έκδοση των αποφάσεων για τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου
Το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων των Νομών Ξάνθης. Καβάλας και Δράμας, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έθεσε με ερώτησή του στη Βουλή στις 8 Ιουνίου, ο κυβερνητικός βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής, ζητώντας εξηγήσεις για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που σημειώνονται και την απρόθυμη στάση των τραπεζών να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες.
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, η σχετική διαδικασία έχει διευθετηθεί έως τώρα μόνο για το νομό Δράμας, ενώ οι επιχειρηματίες των υπόλοιπων τεσσάρων νομών της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης περιμένουν ακόμα στο …ακουστικό τους!

Σχετικά Άρθρα