Γενική

Μάλις: «Καλύτερη επιλογή η Ξάνθη»

Ο Κάρελ Μάλις βρίσκεται για 3 χρόνια στα Πηγάδια και είναι υπεύθυνος για την καλή κατάσταση των ποδοσφαιριστών της ακριτικής ομάδας.
Ο Τσέχος φυσιοθεραπευτής της ξανθιώτικης ομάδας Κάρελ Μάλις έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα των ακριτών και μίλησε για τη δουλειά του, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες την φέρνει εις πέρας και τόνισε ότι έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή με το να γίνει κάτοικος Πηγαδίων.
Κάρελ πες μας για τον ρόλο του αθλητικού φυσιοθεραπευτή σε μία επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα: Ο ρόλος του αθλητικού φυσιοθεραπευτή αφορά τους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία έτσι ώστε ο αθλητής να μπορέσει να επανέλθει σύντομα.
Πόσο και σε ποιον τομέα μπορεί να επηρεάσει ο ρόλος σου έναν μυϊκό τραυματισμό; Η δουλειά του φυσιοθεραπευτή μπορεί να επηρεάσει αρκετές φορές τον χρόνο αποκατάστασης ενός ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες ο χρόνος για την επάνοδο μπορεί να μειωθεί αρκετά.
Αρχικά εξετάζουμε τον παίκτη που έχει τραυματιστεί κι αν είναι ένας τραυματισμός ο οποίος θεωρείται «κλασικός» στο χώρο του αθλήματος, τότε αυτόματα ξεκινά και η θεραπεία. Αν είναι σοβαρότερος ο τραυματισμός τότε πηγαίνει για μαγνητική. Από τα αποτελέσματα βλέπουμε αν είναι σοβαρός και στη συνέχεια επιλέγουμε την μέθοδο με την οποία θα επανέλθει.
Η συνεργασία σου με το υπόλοιπο τεχνικό team της SKODA ΞΑΝΘΗ ποια είναι; Έχω μία άψογη συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό team αλλά και με τους παίκτες και κυρίως τους Έλληνες. Είναι όλοι τους καλοί χαρακτήρες και χαίρομαι που δουλεύω σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Σε συνεντεύξεις σου στο εξωτερικό έχουν χαρακτηρίσει τα χέρια σου «μαγικά»… Σε κάθε δουλειά η καταξίωση δεν έρχεται από τα διπλώματα και τα πτυχία. Τα 8 διπλώματά μου σίγουρα μού έχουν διδάξει πολλά αλλά πιστεύω πως χρειάζεται και ταλέντο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε δουλειά…
Φροντίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο μου και χρειάζεται να ενημερώνομαι διαρκώς για τις νέες μεθόδους στην φυσιοθεραπεία και στις διάφορες τεχνικές της. Το επάγγελμά μου είναι η ζωή μου. Ακόμη κι όταν έπαιζα ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία ήξερα ότι θα ακολουθήσω το επάγγελμα του αθλητικού φυσιοθεραπευτή.

Σχετικά Άρθρα