fbpx
Γενική

FEMINORM: Νέα σύγχρονα Ιατρεία Μαιευτικής Γυναικολογίας & Ενδοκρινολογίας


Συνέντευξη με τον Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, Χειρουργό κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΑΙΜΙΛΙΟ

Ένα σύγχρονο ιατρείο μόλις άνοιξε στο κέντρο της πόλης μας, επί της οδού Μιχ. Καραολή & Ελπίδος 6 – COSMOS CENTER, κτήριο Α, 3 ος όροφος. Απευθύνεται στο γυναικείο – και όχι μόνο – πληθυσμό, ανεξαρτήτου ηλικίας και είναι σε θέση να καλύψει με επάρκεια, εχεμύθεια και νέες επιστημονικές τεκμηριωμένες μεθόδους τις ανάγκες του γυναικείου πληθυσμού. Σε ένα σύγχρονο, φιλικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να αισθανθούν άνετα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.
Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα υψηλών προδιαγραφών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων, καθώς και την πλήρη παρακολούθηση μαιευτικών περιστατικών.
Σκοπός του συνιδιοκτήτη και εμπνευστή της ιδέας ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΑΙΜΙΛΙΟΥ, είναι να σταθεί η FEMINORM δίπλα στη γυναίκα σε όλες τις ιδιαίτερες και ευαίσθητες στιγμές της ζωής της, παρέχοντάς της πλήρη ιατρική κάλυψη και ψυχολογική υποστήριξη, λαμβάνοντας όμως πάντοτε υπόψη τη διαφορετική προσωπικότητα και τις εξειδικευμένες ανάγκες της κάθε μίας.
Ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχονται από το μαιευτικό τμήμα είναι: ορμονική και υπερηχογραφική επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης, προγεννητικός έλεγχος, παρακολούθηση της κύησης και υπερηχογραφικός έλεγχος, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ακόμα οδηγίες για τις εξετάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα διάφορα σταδία της εγκυμοσύνης, μηδενός εξαιρουμένου και τις εξετάσεις ελέγχου για χρωμοσωμικές ή άλλες συγγενείς ανωμαλίες. Τέλος, τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης – ανώδυνου τοκετού – εκπαίδευσης γονέων, που οργανώνονται στο ιατρείο, έχουν δύο στόχους: να κατανοήσει η μέλλουσα μητέρα, αλλά και το ζευγάρι σαν μονάδα, τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας, ώστε να προετοιμαστεί αυτή κατάλληλα (σωματικά και ψυχικά) και να βιώσει χωρίς αναίτιους φόβους τη μοναδική εμπειρία, που δεν είναι άλλη από τον ερχομό στον κόσμο μιας νέας ζωής.
Ακόμη παρέχεται υποστήριξη στη γυναίκα και το ζευγάρι σ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού, που αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορούν να προσφέρουν οι μέλλοντες γονείς στο παιδί τους και ο οποίος φέρνει ακόμη πιο κοντά την μητέρα αλλά και τον πατέρα, με το νεογέννητο, με ανεκτίμητα οφέλη τόσο για το νεογνό, όσο και για τη μητέρα. Η πληροφόρηση και η στενή παρακολούθηση της μέλλουσας μητέρας καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, της παρέχει ηρεμία, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και πάνω απ’ όλα συμβάλλει τις περισσότερες φορές στην ευτυχή κατάληξη του ερχομού ενός παιδιού, μέσω της ανεπανάληπτης εμπειρίας του φυσικού τοκετού.
Όσον αφορά στο γυναικολογικό τμήμα παρέχεται ενδελεχής γυναικολογικός έλεγχος, τεστ Παπανικολάου με δυνατότητα ταυτοποίησης και πιστοποίησης των περισσοτέρων υπότυπων του ιού των κονδυλωμάτων (HPV DNA ανάλυση), ιδιαίτερα αυτών που ενοχοποιούνται για τον καρκίνο του τραχήλου, κλινικός και υπερηχογραφικός έλεγχος μαστών, συμπεριλαμβανομένου και της εντελώς σύγχρονης και πολλά υποσχόμενης στον τομέα της διαφοροδιάγνωσης κακοήθων όγκων, ελαστογραφίας (είναι η μοναδική αυτήν τη στιγμή στην Β. Ελλάδα μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που τη διαθέτει) και πολλές άλλες διαγνωστικές ή θεραπευτικές διαδικασίες, που βρίσκονται στην κορυφή του διεθνούς επιστημονικού γίγνεσθαι.
Μια από τις βασικότερες υποχρεώσεις των συνεργατών του ιατρείου θεωρούν πως είναι η ενημέρωση των νέων για τους διάφορους τρόπους αντισύλληψης, έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δυσάρεστων επιπτώσεων της ανεπαρκούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη χώρα μας, όπως η άμβλωση, η πιθανή κατάθλιψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κ.ά.
Αν και γνωρίζουν πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, ευελπιστούν να τα καταφέρουν, έχοντας συνοδοιπόρο και εμπνευστή τους την ίδια τη γυναίκα. Προσδοκία τους είναι παρέχοντάς της έγκυρες πληροφορίες, να γνωρίσει το σώμα της και να αγαπήσει τη μοναδική γυναικεία φύση της, μέσω ή χωρίς το μητρικό φίλτρο.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον ίδιο τον κ. Αιμίλιο Γρηγοριάδη ο οποίος μετά την ξενάγηση στους χώρους του νέου ιατρείου, μας παραχώρησε και μια μίνι συνέντευξη:

– Για ποιο λόγο επιλέξατε να γίνετε γυναικολόγος;

Πρόκειται για τη μοναδική ιατρική ειδικότητα που πέρα από παθήσεις ασχολείται και με το πιο ευχάριστο γεγονός στη ζωή του ανθρώπου, τον ερχομό μιας νέας ζωής!

– Για ποιο λόγο επιλέξατε τον ιδιωτικό τομέα;

Γιατί στα 13 χρόνια ενασχόλησής μου με την ιατρική, πέρασα από το Δημόσιο χώρο της Υγείας στην πατρίδα μας και ενώ θεωρώ απαραίτητη και αναγκαία την ύπαρξή του, πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα, στις παρούσες τουλάχιστον συνθήκες, να λειτουργήσω μέσα σ’ αυτόν, όπως θα ήθελα εγώ προσωπικά.

– Από ποια ηλικία πρέπει οι γυναίκες να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στον γυναικολόγο;

Σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά η πιο κατάλληλη θεωρώ πως είναι η ηλικία των 12-14 ετών. Σε σχέση με αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός της χορήγησης του εμβολίου κατά του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων, για την πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ώστε η «εκκολαπτόμενη» ελληνίδα να έχει επιτέλους εγκαίρως την πρώτη της επαφή με γυναικολόγο.

– Ποτέ πρέπει να αρχίσει να κάνει μια γυναίκα τεστ ΠΑΠ;

Οπωσδήποτε μετά τα 22, αλλά αν υπάρχουν σεξουαλικές επαφές πριν την ηλικία των 22 ετών, από τη στιγμή που αυτές θα αρχίσουν.

– Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των γυναικών είναι οι κολπίτιδες. Εάν δεν θεραπευτούν εγκαίρως, μπορούν να δημιουργήσουν επιπλοκές;

Σαφώς. Οι κολπίτιδες είναι ένα είδος φλεγμονής, που εάν δεν θεραπευτούν εγκαίρως μπορούν να έχουν συνέπειες στην υγεία της γυναίκας και ιδιαίτερα στην αναπαραγωγική ικανότητά της.

– Είναι απαιτητική / δύσκολη η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Εξαρτάται πάντα από το τι εννοούμε απαιτητικό / δύσκολο ο καθένα μας και από το πόσο σοβαρό είναι το κίνητρό μας, για να μπούμε στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης!

– Τι εξετάσεις πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι όταν υπάρχει δυσκολία στην σύλληψη;

Καταρχάς ξεκινάμε από τον άνδρα, γιατί κάτι που πρέπει να γίνει απολύτως σαφές και θα ήθελα να το τονίσω, είναι ότι ο ανδρικός παράγοντας παίζει κατά το ήμισυ των περιπτώσεων σημαντικότατο ρόλο στην υπογονιμότητα των ζευγαριών!

– Ποια είναι η πολιτική του ιατρείου σας σε σχέση με τον φυσιολογικό τοκετό και τον θηλασμό;

Ξεκάθαρα υπέρ τους. Λόγω των θετικών επιπτώσεών τους στην υγεία της γυναίκας, αλλά και στην ψυχολογική και σωματική ανάπτυξη του νεογέννητου.

– Ποια είναι η θέση σας για τις αμβλώσεις;

Θεωρώ ότι έχουν σημαντικές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών και γι’ αυτό παρακολουθώ και εξασφαλίζω, στο μέτρο του δυνατού, έγκυρη ενημέρωση των ασθενών μου στα θέματα αντισύλληψης.
– Τι ισχύει σε σχέση με τον καρκίνο του μαστού;
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι σύγχρονες ελληνίδες είναι το σώμα τους και κατ’ επέκταση ένα μέρος του, που αποτελούν οι μαστοί τους – αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας. Ο καρκίνος του μαστού αφορά το 10% του γυναικείου πληθυσμού, δηλαδή 1 στις 10 γυναίκες θα τον βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή της! Ωστόσο, η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπισή του, σώζει στην κυριολεξία ζωές. Ο γιατρός που γνωρίζει και ασχολείται με το μαστό είναι συνοδοιπόρος και αρμόδιος να απαλλάξει την όποια γυναίκα, από το ψυχολογικό φόρτο μιας πιθανότητας.

Σχετικά Άρθρα