Γενική

AIR SHOW KAVALA 2011 με μια πτώση αεροσκάφους ευτυχώς χωρίς θύματα


Αεροπορικό υπερθέαμα στη Καβάλα
Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα αεροπορικό υπερθέαμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Καβάλα. Πρόκειται για τη 2η Διεθνή Συνάντηση FLY IN 2011 και το εντυπωσιακό AIR SHOW KAVALA 2011 στο οποίο συμμετείχαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες χειριστές αεροσκαφών όλων των τύπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πάρα πολλοί Καβαλιώτες και Ξανθιώτες αλλά και από την ευρύτερη περιοχή πήγαν να δουν το θέαμα το οποίο ήταν μοναδικό για την περιοχή μας. Την εκδήλωση σχολίαζαν δυο παρουσιαστές δίνοντας στοιχεία για τους πιλότους και τα αεροσκάφη. Χαιρετισμό απηύθυναν και ζωντανά και οι χειριστές από τον αέρα.
Μονοκινητήρια και δικινητήρια αεροπλάνα, υδροπλάνα, ελικόπτερα, υπέρ ελαφρά αεροπλάνα, αερόστατα, το ιδιωτικό ιταλικό ακροβατικό σμήνος Pioneer Team, η Ελληνική F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιστορικά αεροπλάνα παραβρέθηκαν σε αυτή τη μοναδική γιορτή της αεροπορίας με ξεχωριστή λαμπρότητα.
Η εκδήλωση σκιάχθηκε προς στιγμήν από την είδηση της πτώσης ενός αεροσκάφους στην περιοχή του Παλιού Καβάλας αλλά ευτυχώς ο χειριστής δεν έπαθε τίποτα αφού μετά από μηχανική βλάβη το προσθαλάσσωσε κοντά στην ακτή. Τον περισυνέλεξαν αλιευτικά που βρίσκονταν κοντά στο σημείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, η σχολή εκμάθησης χειριστών αεροσκαφών Egnatia Aviation και η εταιρεία AOPA Hellas.
Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν πριν λίγες μέρες οι εκπρόσωποι των διοργανωτών τονίστηκε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται με αεροπορικούς φορείς, για να διοργανωθεί στην πόλη της Καβάλας και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», μια μεγάλη διεθνής γιορτή αεροπορίας.
Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης ευελπιστούν η επόμενη διοργάνωση του χρόνου να είναι καλύτερη αφού ο κόσμος την αγκάλιασε και βρέθηκε στο λιμάνι της καβάλας και θαύμασε τα αεροπλάνα.

Σχετικά Άρθρα