fbpx
Γενική

Σοφεγάδα

Aπό την εποχή της Ενετοκρατίας!
1 μελιτζάνα
2 κολοκύθια
2 ντομάτες
2-3 πιπεριές
5-6 κολοκυθοανθούς
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΔιαδικασίαΗ Σοφεγάδα αποτελεί εδώ από την εποχή της Ενετοκρατίας ένα από τα γνωστά – άγνωστα φαγητά της παραδοσιακής κρητικής γαστρονομίας. Το σίγουρο είναι ότι η λογική του να χρησιμοποιείσεις ότι εποχιακό βρεις στον κήπο σου ή στον μανάβη ώστε να κάνεις ένα πολύτιμο φαγητό για όλη την οικογένεια δεν είναι ούτε παλιομοδίτικο, ούτε μοντέρνο.
Είναι κλασσικό και άρα διαχρονικό!
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά στο Καρουζέλ Σαλάτας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με το Μαχαίρι Λαχανικών και τα τσιγαρίζουμε στη Σωτέζα 5,7λ. Chef Series. Xοντροκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και προσθέτουμε πρώτα τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Μόλις μαραθούν καλά (10΄) προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες και τους ανθούς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος 150 γραμμάρια φέτα σε κύβους για να χυλώσει τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε στο Αλέγκρα Μπωλ 1,5λ.

Καλή σας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα