Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Οι κοινωνίες των διασυνοριακών περιοχών, ιδίως του Έβρου έχουν φθάσει στην κυριολεξία στα όριά τους, όσο αφορά την πολλαπλή επιβάρυνση της ζωής τους και της περιοχής από το ανεξέλεγκτο πρόβλημα. Τη ίδια στιγμή οι συζητήσεις, οι θεωρίες και τα σχέδια επί χάρτου συνεχίζονται. Η ανυπαρξία καθαρών στόχων, η έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων, το προκλητικά άστοχο σύστημα διαχείρισης αιτημάτων πολιτικού ασύλου, η αδυναμία επαρκούς αποτροπής , έλκουν-δυστυχώς- τους μετανάστες. Οι Αρχές, πληροφορούμαστε, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στο ασφυκτικό βάρος των αλλεπάλληλων ροών, αφήνουν ,μετά τα κέντρα κράτησης, ελεύθερους και μετανάστες που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου, δίνοντάς τους ένα αμετάφραστο, σπάνια μεταφρασμένο έγγραφο, το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν την χώρα εντός 30 ημερών!!.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Νέες φορο-βόμβες πυροδοτεί η κυβέρνηση για την αύξηση των εσόδων καταφέρνοντας νέο πλήγμα στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Στο πακέτο μέτρων που έχει ετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται μείωση αφορολογήτου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 6.000 ή 8.000 ευρώ, επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 18% ή 19%, πιο αυστηρό πλαίσιο για το μέτρο των αποδείξεων ώστε να χρειάζονται περισσότερες προκειμένου να προκύψει επιστροφή φόρου, νέα έκτακτη εισφορά σε έχοντες υψηλά εισοδήματα και κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία, αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μέσω της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, και περικοπές φοροαπαλλαγών για ιατρικά έξοδα και τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

ΕΜΠΡΟΣ
Έκπληκτοι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης για την έκβαση της επιχείρησης ναρκωτικών που σχεδίασαν παρουσιάζοντας σε 40χρονο στρατιωτικό, αστυνομικό ως πελάτη για την αγορά 3 κιλών χασίς, αφού δεν είχαν υπολογίσει ότι το «πράμα» θα παρέδιδαν τελικά δύο λιμενικοί του λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ένας εκ των οποίων μάλιστα ήταν από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών και είχε μαζί του και τον αστυνομικό σκύλο! Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής με βάση συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, που σχεδιάστηκε μετά από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθησαν 40χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στο φρουραρχείο Λιτόχωρου Πιερίας, με το βαθμό του αρχιλοχία και δύο λιμενικοί που υπηρετούν στο κεντρικό λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης 36 και 37 χρονών αντίστοιχα με το βαθμό του επικελευστή και για κατοχή, εμπορία και διάθεση ναρκωτικών

ΑΓΩΝΑΣ
Όλα έγιναν με μέθοδο, με μεράκι και πολύ δουλειά και έτσι αυτή τη στιγμή ο δήμος Χρυσούπολης είναι έτοιμος να δρέψει τους καρπούς των κόπων του και να δώσει στους συνδημότες τους μέσω του γεωθερμικού πεδίου τη δυνατότητα να ωφεληθούν και να πρωτοστατήσουν στην θερμοκηπιακή καλλιέργεια και να τηλεθερμανθούν.

Σχετικά Άρθρα