Γενική

Στο πλευρό των γεωπόνων ο Γ. Παυλίδης

Καταγγέλλουν φωτογραφικές διατάξεις στον διαγωνισμό της Περιφέρειας για τα κουνούπια

Βαρύτατες καταγγελίες περί φωτογραφικού διαγωνισμού της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, «κυκλοφορούν» σύμφωνα με τον συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε μία ευρεία σειρά αποδεκτών, εκ μέρους της Πανελλήνιας ένωσης εργοληπτών γεωπόνων (ΠΕΕΓΕΠ) http://www.peegep.gr/ el/news/charges/?&nid=260. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από τους καταγγέλλοντες για την διακήρυξη:
«Στο άρθρο 9, …για τη συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό, απαιτείται μια σειρά από δικαιολογητικά που περισσότερο φωτογραφίζουν συγκεκριμένο ανάδοχο παρά αυξάνουν την συμμετοχή και τον υγιή ανταγωνισμό….
…Στο άρθρο 19,…. αναφέρεται ότι «Η ομάδα κριτηρίων που αφορά στην αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς έχει συντελεστή βαρύτητας 80%.» ενώ το κριτήριο που αφορά στην αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς έχει συντελεστή βαρύτητας 20%».
….Αναλογιζόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας θεωρούμε απαράδεκτο να δίνεται τόσο μικρή βαρύτητα στην αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς…».
«…με δεδομένο ότι την περσινή χρονιά θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα στην Βόρεια Ελλάδα, ο χειρισμός του θέματος απαιτεί περισσότερη σοβαρότητα, τεκμηρίωση και όχι αντιμετώπιση περιστασιακή και εφήμερη φωτογραφίζοντας πιθανόν συγκεκριμένη εταιρεία».
Ως παράταξη και ως αντιπολίτευση η Περιφερειακή Αναγέννηση είχε εκφράσει καθαρές αντιρρήσεις, σχετικά για το έργο, όπως επιχειρείται. Υποστηρίζει και έχει εισάγει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών. Έχει υποχρέωση η Περιφέρεια να την υλοποιήσει για την προστασία της δημόσιας υγείας, με ουσιαστικούς όρους, όμως, διαφάνειας , προστασίας του δημοσίου χρήματος, νομιμότητας και ηθικής. Κανείς δεν δικαιούται να ακυρώνει, συνολικά ή μερικά, την συμμετοχή, τον ανταγωνισμό και την επίτευξη χαμηλού κόστους, όπως καταγγέλλεται. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά:
«Το πρόγραμμα ήταν εξ αρχής ανεπαρκές ενώ ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση με ευθύνες τις διοίκησης, μετά από παρέμβαση της παράταξής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αποτελεσματικότητά του. Ο περιορισμός της συμμετοχής από την διακήρυξη σε συνδυασμό με τα καταγγελλόμενα, θα οδηγήσει να πληρώσουν οι πολίτες της Α.Μ.Θ. με επιπτώσεις στην υγεία τους και στην ποιότητα ζωής μια αμφίβολη, πλέον, καταπολέμηση. Μένουμε κατάπληκτοι για το μέγεθος της καταγγελλόμενης αλλοίωσης-περιορισμού του ανταγωνισμού. Είναι βαθύ πλήγμα για τον νεοσύστατο θεσμό και την αξιοπιστία της δημόσιας διαχείρισης. Το δημόσιο χρήμα, πού τόσο λείπει και είναι προϊόν σκληρού δανεισμού και περικοπών, πρέπει να προστατεύεται. Παρακολουθούμε το θέμα, περιμένουμε δημόσιες εξηγήσεις. Θα επανέλθουμε».

Σχετικά Άρθρα