Γενική

Δεν άφησε τους Τούρκους οδηγούς, λόγω κυκλοφοριακού εμφράγματος

Το κυκλοφοριακό έμφραγμα που προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης ήταν ο λόγος που ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Νίκος Φωτιάδης ζήτησε από τους Τούρκους οδηγούς αυτοκινήτων αντίκα να φύγουν, όπως δήλωσε ο ίδιος στην XanthiNews. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης υποστήριξε ότι είχαν εντολή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να τους επιτρέψουν να διέλθουν μέσα από τις πόλεις για να πάνε στη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβησαν στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, την αποφράδα ημέρα της 19 ης Μαΐου που τιμάται η μνήμη των 353.000 σφαγιασθέντων Ποντίων.

Δηλώσεις Αντιδημάρχου Ν. Φωτιάδη και Αστυνομικού Διευθυντή στην XanthiNews
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Άναψαν τα αίματα προχθές το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθώς δεν δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, κ. Νίκος Φωτιάδης να κλείσουν το κέντρο της πόλης αυτοκίνητα αντίκες που είχαν ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να βρεθούν στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. Πολλοί είπαν πως ο κ. Φωτιάδης αντέδρασε λόγω της μέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά τελικά όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα μας δεν ρωτήθηκε γι αυτήν την διέλευση και γι αυτό την εμπόδισε: «Ήταν μια σκηνοθετημένη φιέστα με αυτοκίνητα αντίκες. Πήγαν στη Θεσσαλονίκη να προσκυνήσουν στο σπίτι του Κεμάλ και διήλθαν από την περιοχή μας. Δήθεν πήραν άδεια να πάνε στην πλατεία, όχι από εμένα, εγώ δεν ήξερα τίποτα. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαγορεύεται κάτι τέτοιο να γίνει. Πήγαν και διπλοπαρκάρανε. Εμένα με ειδοποιήσανε γιατί προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα και ότι έκαναν κατάληψη καμιά 15αρια- 20 αυτοκίνητα. Πήγα μόνος μου. Ήταν 10 αστυνομικοί και έβλεπαν απλώς. Εγώ τους φώναξα και τους είπα να επιληφθούν.
Ήταν πρόκληση. Και κυρίως δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη. Αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με άλλους φορείς σε ανοιχτούς χώρους. Λειτούργησα κατά συνείδηση και όποιος θέλει ας μου κάνει μήνυση».
Ο ίδιος όπως πάντα καυστικός και μη διστάζοντας να κάνει αυτοκριτική είπε πως έκανε τον ήρωα και τον τραμπούκο. Μάλιστα είπε πως παρολίγο να οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα: «Πλάκωσαν καμιά εικοσαριά ρωσοπόντιοι νεαροί και θα είχαμε λιντσαρίσματα. Ήρθαν επίτηδες. Ήταν η ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων και ενώ ο Σύλλογος Ποντίων ήταν συγκεντρωμένος στο μνημείο του προσφυγικού ελληνισμού».
ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
Ο κ. Γιώργος Γκοδοσίδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης δήλωσε για το ατυχές αυτό συμβάν: «Δεν απαγορευόταν να μην μπούνε σε πόλεις. Είχαμε διαταγή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Νόμιμη ήταν η διέλευση τους. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, πήγε ο κ. Φωτιάδης και μαζεύτηκαν 3- 5 Ελληνοπόντιοι. Δεν έγινε κάτι το αξιόλογο. Επόμενο ήταν να προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού ήταν 30 αυτοκίνητα».
Τα αυτοκίνητα των γειτόνων μας είχαν πάνω τις ελληνικές και τις τουρκικές σημαίες. Μάλιστα τους υποδέχθηκε και η αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης και αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δούνε τα αυτοκίνητα.
Τέλος καλό, όλα καλά όμως και δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα. Η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων και μια τέτοια ημέρα δεν τους συγκινεί. Αν γίνει ποτέ αυτό, θα βρεθούν στο ηρώο της πόλης να καταθέσουν το δικό τους στεφάνι. Άλλωστε αυτό απαιτείται από μια χώρα που θέλει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα εγγυήθηκε να τη στηρίξει. Το ότι έχουμε οικονομικά προβλήματα δε σημαίνει ότι δεν είμαστε μια ισχυρή χώρα.

Σχετικά Άρθρα