Γενική

Πότε θα επιστρέψει ο ΦΠΑ στους αγρότες της Ξάνθης;


Η αγορά της πόλης μας στερείται 5 εκατομμύρια ευρώ

Ερώτηση σχετική με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες της Ξάνθης κατέθεσε χθες, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέκος Κοντός προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ. Κοντός αναφέρει στην ερώτησή του:
Η επιστροφή ΦΠΑ που αντιστοιχεί στους αγρότες του Νομού Ξάνθης ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής η καταβολή αυτή καθυστερεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, την ώρα που το εισόδημά του έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά εξαιτίας της αποκλειστικά εισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και στην οικονομία γενικότερα.
Ωστόσο, την επιστροφή ΦΠΑ έχουν ήδη εισπράξει οι αγρότες των γειτονικών στη Ξάνθη Νομών, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά. Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: Πότε θα καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του Νομού Ξάνθης; Γιατί υπάρχει αυτή η διακριτή σε βάρος τους μεταχείριση έναντι των αγροτών των γειτονικών Νομών;

Σχετικά Άρθρα