Γενική

Να κρατήσουμε τα χρήματα και του χρόνου να κάνουμε μια νέα δενδροφύτευση

Γιατί δεν συνεδρίασε μια φορά η επιτροπή παρά μόνον όταν ήρθε ο λογαριασμός;
Γράφει ο
Ηλίας Βασιλούδης

Μια ομογενειακή οργάνωση αποφάσισε να δώσει 10000 δολάρια για δενδροφύτευση, προς τιμήν ενός Ξανθιώτη δημοσιογράφου. Ανεξάρτητα με το ποιος έκανε τις επαφές, γιατί ήρθε στην Ξάνθη και δεν πήγε αλλού για την χορηγία, ένα είναι το ερώτημα, μπορούσαμε και έπρεπε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο και ποιος ήταν αυτός:
Ένας και μοναδικός, να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και αφού ορισθεί μια επιτροπή για να επιβλέψει τις διαδικασίες, να αποδώσει λογαριασμό.
Τι έγινε: Κάποιοι λειτουργώντας με την παλιά συνήθεια ότι ο Δήμος είναι τσιφλίκι μας βιαστήκαν να δώσουν αναθέσεις, να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις μόνοι τους, να φωτογραφηθούν και να στείλουν τον λογαριασμό εκ των υστέρων σε μια άτυπη επιτροπή, η οποία ορίστηκε μετά τις φωτογραφίες…και τις παράτες.
Μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια, ακολουθεί ο λογαριασμός όμως,… ποιος έδωσε εντολή ανάθεσης; Γιατί δεν συνεδρίασε μια φορά η επιτροπή παρά μόνον όταν ήρθε ο λογαριασμός;
Τα παραπάνω τα ψάχνει ο Δήμαρχος, με τον κ. Αγκορτσα παίζοντας πινγκ- πονγκ. Κάθε μέρα και άλλη εκδοχή.
Προχθές ακούσαμε και το εξής παράδοξο από τον Δήμαρχο, αφού έγινε τέτοια φασαρία, μάλιστα για αντιπολιτευτικούς λόγους, τα χρήματα να δοθούν πίσω!!!!
Εμείς οι χουβαρντάδες την ευγενική κίνηση των αποδήμων δεν τη θέλουμε από περηφάνια, κακώς μας έδωσαν τα χρήματα, εξαιτίας των χρημάτων γίναμε ρόμπα, άρα στο τέλος φταίει η….δωρεά!!
Για όλα φταίει κάποιος άλλος, γενικά οι Αμερικανοί είναι πιο βολικό. Αυτά για την Ελλάδα που παραπαίει μεταξύ φουστανέλας και φράκου… Ελασσον λένε κάποιοι, ναι, μείζον όμως για την νοοτροπία που χρειάζεται αλλαγή για να διαχειριστούμε τα μεγάλα.
Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε τα χρήματα και του χρόνου να κάνουμε μια δενδροφύτευση όπως πρέπει, ελπίδα γεννάει ότι μαθαίνουμε …και πρέπει να έχουμε ελπίδα.

Σχετικά Άρθρα