Γενική

Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο «Όμορφη Πόλη»

Ανοικτή Επιστολή Μουσόπουλου υπέρ του Ραδιοφώνου

Προς τον κ. Δήμαρχο, προς τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών και τους δημοτικούς συμβούλους. Ένα από τα ωραία επιτεύγματα της πόλης μας από την ‘εποχή Αμοιρίδη’ είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Συχνά μέσα από τις συχνότητές του ακούγεται ή υποφώσκει μια διάθεση «Να κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Τι χρειάζεται ;». Για να είμαι ειλικρινής, αυτές οι απόψεις εναλλάσσονται κυρίως στις αντιπαραθέσεις της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.
Θα ήθελα να καταθέσω και ως πολίτης αυτής της πόλης και ως ένας από τους παλαιότερους συνεργάτες και παραγωγούς του Δημοτικού Ραδιοφώνου δύο ερωτήματα- θέσεις:
Α. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο, δεν είναι μόνο οι 4 υπάλληλλοι που πληρώνει ο Δήμος, δηλαδή ο λαός της πόλης. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο φιλοξενεί πάνω από 30 παραγωγούς εκπομπών που καλύπτουν μεγάλο και αξιόλογο ποιοτικά μέρος του προγράμματος. Εκπομπές που φτάνουν μέσω Διαδικτύου σε όλο τον πλανήτη, καθιστώντας γνωστή την Ξάνθη για έναν ακόμη λόγο, το Δημοτικό της Ραδιόφωνο.
Β. Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζουν εκπροσώπους τους στο ΔΣ του Ραδιοφώνου, άξιους συμπολίτες μας της εμπιστοσύνης και έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το παρόν και το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφώνου ομόφωνα αποφάσισε ότι «Δεν πρέπει να κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο». Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλα υποστηρίζονται ; Δεν έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφώνου;
Είμαι βέβαιος για την ορθότητα των θέσεών μου και τη νομιμότητα των ερωτημάτων μου.
Θανάσης Μουσόπουλος
Ξάνθη, 16 Μαΐου 2011

Σχετικά Άρθρα