fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Την Ελλάδα επισκέπτεται από 16 μέχρι 20 Μαΐου 2011 η Ομάδα Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου μετά από πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων. Στα πλαίσια της αποστολής αυτής οι Γερμανοί Βουλευτές θα επισκεφθούν και τη Θράκη από 18 ως 20 Μαΐου 2011. Η αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 18.05.2011 στις 18:50, όπου θα την υποδεχθεί ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κύριος Wolfgang Hoelscher-Obermaier, ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη, κύριος Σταμάτης Κουρούδης, και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Γερμανίας και μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κύριος Χρήστος Μαγκούφης.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Παλικαρίσιο ΟΧΙ της ΣΕΚΕ στις «απαιτήσεις» Πανταλάκη-ΑΤΕbank για είσοδο ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ στο Συνεταιριστικό εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ, με επιστολή που κατατέθηκε χθες πριν την έναρξη της έκτακτης γεν. συνέλευσης.
Ωστόσο η απουσία κάποιων Ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών (Λαγκαδά, Κιλκίς, Σερρών κλπ), στην ουσία «βοήθησε» την Τράπεζα να μπορέσει να «περάσει» με το 50%+1 την τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας, γεγονός που «φέρνει» πλέον αναπόφευκτα ραγδαίες εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ, αφού το πρώτο βήμα για την αλλαγή του συνεταιριστικού χαρακτήρα και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη ΣΕΚΑΠ στην ουσία έγινε!!!
Αφού η Αγροτική Τράπεζα πέτυχε να «περάσει», έστω και …δια πυρός και σιδήρου, την τροποποίηση του καταστατικού που επιτρέπει πλέον και σε ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα να κατέχουν μετοχές της καπνοβιομηχανίας. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να κάνει το ίδιο και με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ύψους 25 εκατ. ευρώ), ούτε και με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας που προβλέπει σημαντικές περικοπές στο λειτουργικό κόστος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στην ουσία η ΣΕΚΑΠ τώρα μπαίνει σε περιπέτειες αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας παραμένει εν ενεργεία μεν, χωρίς όμως την επίσημη στήριξη της μεγαλομετόχου ΑΤΕ η οποία αρνείται πεισματικά στην φάση αυτή να χρηματοδοτήσει εκ νέου την εταιρεία. Αυτό φαίνεται από την όλη κατάσταση που προκύπτει σήμερα. Σίγουρα στην τακτική γενική συνέλευση που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξουν νεότερα δεδομένα και τότε θα φανεί πλήρως που πάει η κατάσταση.

ΕΜΠΡΟΣ
Μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα και με έκδηλο τον απολογητικό ύφος απ’ την πλευρά του αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Απόστολου Αγκόρτζα για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν ως προς τη διαχείριση της διαδικασίας δενδροφύτευσης και της συνεργασίας του δήμου με το Ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» και εν μέσω αντεγκλήσεων και κριτικής από το μέλος της επιτροπής διαχείρισης κ. Ηλία Βασιλούδη, διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που απαρτίζεται από τον κ. Αγκόρτζα, τον κ. Παπασταματίου και τον κ. Βασιλούδη. Παρών στην συνεδρίαση και ο κ. Βαγγέλης Βασιλειάδης που ανέλαβε τη διεκπεραίωση των πρακτικών θεμάτων της δενδροφύτευσης (μαρμάρινη επιγραφή με το έμβλημα του Ιδρύματος, μπλουζάκια, καπελάκια, σάντουιτς καθώς και τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη) που όμως είχαν τεθεί ως προαπαιτούμενα από το Ίδρυμα για να γίνει η δενδροφύτευση.

Σχετικά Άρθρα