Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Με μία επιστολή «αιχμηρή» της προσπάθειας που καταβάλλουν έστω και αυτή την ύστατη στιγμή οι φορείς της Θράκης για την καταβολή της επιδότησης του 12%, απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και δεν παρέστη στην ανοιχτή συζήτηση που συγκάλεσε το Επιμελητήριο Ξάνθης, τη Κυριακή το πρωί με όλους τους συναρμόδιους φορείς, μιλώντας για «επικοινωνιακά» παιχνίδια…
Ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός από την πλευρά του, πρότεινε την κοινή συστράτευση όλων με κατευθείαν προσφυγή στον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι δε πρόεδροι των ΕΒΕ της Θράκης επεσήμαναν την αναγκαιότητα καταβολής της επιδότησης για το μέλλον των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της περιοχής.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

«Σε μια παραληρηματική ανακοίνωση που βρίθει ασαφειών και παραθέτει επιχειρήματα που το ένα αναιρεί το άλλο, σε μια ανακοίνωση που στρέφεται κατά παντός, και κυρίως κατά των πολιτών που επιχειρούν να διακόψουν ενέργειες ανάλγητες και ιερόσυλες, σε μια ανακοίνωση που εγκαλεί μερίδα του τοπικού Τύπου γιατί τολμά να τοποθετείται απέναντι σε πράξεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, σε μια ανακοίνωση με την οποία επιχειρείται «καταμερισμός» ευθυνών προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες των αρμοδίων, σε μια ανακοίνωση – μνημείο αλαζονείας και έπαρσης, η ΔΕΥΑΞ και ο Πρόεδρός της καταστρατηγούν κάθε έννοια λογικής, προκαλώντας κάθε νοήμονα πολίτη του Νομού μας.

ΕΜΠΡΟΣ

Κατάρρευση» της οικοδομικής δραστηριότητας στο 72,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2011δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η ΕΛΣΤΑΤ με μείωση της έκδοσης αδειών κατά 62,7%. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνει η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία της χώρας η Τιτάν που σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ζήτηση τσιμέντου στη χώρα, η οποία από 11,7 εκατ. τόνους το 2006 συρρικνώθηκε σε περίπου 6,5 εκατ. τόνους το 2010, εκτιμάται ότι μειώθηκε πάνω από 35% κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2011 παραπέμποντας σε επίπεδα κατανάλωσης στη δεκαετία του 1960».
Ούτε σφυρί …μήτε μυστρί ακούγεται στην πόλη
Απελπιστική είναι η κατάσταση στις κατασκευαστικές εταιρείες και στους εργολήπτες του νομού μας αφού μέσα σ’ ολόκληρη την πόλη κατασκευάζονται το πολύ τρεις οικοδομές ενώ έχουν πέσει κατακόρυφα και οι ανακατασκευές συντήρησης παλιότερων οικοδομών. Ήδη πολλοί κλείνουν τα γραφεία τους γιατί δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα έξοδα, δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν τους μένει τίποτε άλλο παρά να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς προς ανεύρεση εργασίας.

ΑΓΩΝΑΣ
Η αξιωματική αντιπολίτευση στη ΠΑΜΘ συμμετείχε δια του επικεφαλής της στην κοινή σύσκεψη των φορέων που προκάλεσαν τα επιμελητήρια με θέμα την μη καταβολή του 12% . Στους επιχειρηματίες που απασχολούν από 3- 200 εργαζόμενους οφείλεται η επιδότηση εργασίας 12% εδώ και 3 χρόνια (5 και σε λίγο 6 εξάμηνα)και αγωνιούν για την εξόφληση ή τον συμψηφισμό με χρέη που έχουν προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πριν από ένα μήνα στο Σουφλί υπήρξε μια ακόμα πομπώδης δέσμευση της υπουργού κ. Κατσέλη και του περιφερειάρχη ότι το θέμα έχει “ταχτοποιηθεί”..

Σχετικά Άρθρα