Γενική

Τον Μάιο του 2011 στο 70%

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

Γράφει η
Δήμητρα Περκουλαρακη Παπανικολοπουλου
Ένα από τα πιο σπανιότερα αστρολογικά φαινόμενα και πιο ευοίωνα είναι η πλανητική ευθυγράμμιση που συμβαίνει τον Μάιο του 2011… Ο Ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού Συστήματος. Γύρω από αυτόν είναι οι πλανήτες, με τον Ερμή πλησιέστερο, στη συνέχεια, είναι η Αφροδίτη, που ακολουθείται από τη Γη, στη συνέχεια, ο Άρης και ο Δία ς. Όλοι αυτοί οι πλανήτες μπορεί να φαίνονται με γυμνό μάτι και όντως η Αφροδίτη είναι το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό μετά τη Σελήνη. Και ο επόμενος είναι ο Δίας που είναι πιο φωτεινότερος.
Κάθε ένας από αυτούς τους πλανήτες κάνει κάτι δικό του στη δική του τροχιά, με τον Άρη και τον Δία, που είχαν χρόνια να κάνουν την τροχιά αυτή δηλ για να πάει δεξιά γύρω από τη Γη ενώ η Αφροδίτη και ο Ερμής θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά, και δεν είναι ποτέ περισσότερο από ένα τέταρτο του ουρανού μακριά από τον Ήλιο.
Ωστόσο, από τις 9 Μαΐου έως στις 13 Μαΐου του 2011, μια πολύ σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση πραγματοποιείται… Οι τέσσερις αυτοί εσωτερικοί πλανήτες, (εκτός από τη Γη), θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι, και θα φαίνονται σαν φωτεινά άστρα, κάθε ημέρα, κάνοντας ένα απίστευτο θέαμα για τα άτομα με καλή θέα του ορίζοντα της Ανατολικής πλευράς. Η τελευταία φορά που αυτοί οι τέσσερεις πλανήτες βρίσκονταν σε τόσο στενή ευθυγράμμιση ήταν περίπου στις 29 Οκτωβρίου του 1910, δηλ πάνω από 100 χρόνια πριν. Παρόμοιες ευθυγραμμίσεις είχαμε το 1915, 1955 και 1966, αλλά δεν μοιάζουν με αυτήν που γίνεται το Μάιο του τρέχοντος έτους.
Τι σημαίνει αυτό;
Ο Δίας είναι γνωστός ως το άστρο της καλής τύχης και της εμπιστοσύνης. Ενώνει την Αφροδίτη που αντιπροσωπεύει την επιτυχία, την επίτευξη και την ευχαρίστηση συν τον Ερμή που επικοινωνεί, για την σύνδεση και την μετάδοση της ενέργειας στη Γη. Ο Άρης συμπληρώνει το κουαρτέτο με την ανεξάντλητη ενέργεια και αυτό το φαινόμενο συμβαίνει στο πληθωρικό ζώδιο του Κριού, Όλοι μαζί, οι πλανήτες περιγράφουν μια ευοίωνη ενέργεια η οποία μπορεί να επιφέρει σημαντική επιτυχία. Θα πρέπει να γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και χαρά για τις ευκαιρίες της προσωπικής δύναμης και της δραστικότητας που αντιπροσωπεύουν.
Λοιπόν, τι συνέβαινε τότε το 1910, όταν την τελευταία φορά που συναντήθηκαν με τον τρόπο αυτό; Περιέργως, το 1910, η ευθυγράμμιση ήταν στο ακριβώς αντίθετο σημείο του ουρανού από το 2011. Είναι ένα δώρο του ενθουσιασμού και της επιτυχίας. Δεδομένου ότι οι καιροί είναι δύσκολοι γενικά, για τον Κόσμο αυτό το φαινόμενο έχει αρχίσει να ταράζει την ανθρωπότητα από το 2008 και θα κρατήσει μέχρι το 2016, είναι ωραίο να επικεντρωθεί κάνεις στον καλό οιωνό για την αλλαγή. Ελπίζω ότι αυτή προειδοποίηση μπορεί να μας επιτρέψει να κάνουμε κάτι πραγματικά θετικό! Οι πλανήτες αρχίζουν το σχηματισμό, στις 22 μοίρες του Κριού στις 9 Μαΐου, με την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Δία να μένουν μέσα σε ένα βαθμό ο ένας με τον άλλον μέχρι να φτάσουν στους 25 βαθμούς στις 13 Μαΐου Ο Άρης είναι μόλις στους 6 βαθμοί του τόξου μπροστά και ακόμα τεχνικά στενά σε σύνοδο. Πολιτικές παγκόσμιες αλλαγές, κοινωνικές αναταραχές πρόωρες εκλογές αλλαγή πολιτικών καθεστώτων, ακραία καιρικά φαινόμενα .Επηρεάζει Ελλάδα, Βαλκάνια, Κίνα, Αμερική Τουρκία,Αγγλία, Μέση Ανατολή.
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1910
1) Τα αιματηρά γεγονότα της 6ης Μαρτίου του 1910 στο Κιλελέρ, στο Τσουλάρ, στην πύλη Φαρσάλων και στην πλατεία Θέμιδος της Λάρισας δρομολόγησαν ραγδαίες εξελίξεις στο Αγροτικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας, στο οποίο η οριστική λύση δόθηκε το1923 από την επαναστατική κυβέρνηση του Ν. Πλαστήρα.
2) Το 1910 ψηφίστηκαν οι δύο πρώτοι νόμοι στην Ελλάδα περί ασφαλιστικών εταιριών και λίγα χρόνια αργότερα, το 1917 ψηφίστηκε ο 1023 Νόμος «περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως» ο οποίος αποτέλεσε ουσιαστικά τη βάση που στηρίχθηκε όλη η μετέπειτα ασφαλιστική νομοθεσία. Βασικός συντάκτης ήταν ο γνωστός καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Ασφαλιστικής, Αλκιβιάδης Κρασσάς.
3) Στη νεοελληνική ιστορία, ο Βενιζελισμός αντιπροσωπεύει την πιο φιλόδοξη δυναμική και ολοκληρωμένη προσπάθεια του αστικού εκσυγχρονισμού*. Ηγέτης και κύριος εκφραστής του ήταν ο Ελ. Βενιζέλος, του οποίου τα πολιτικά οράματα ανταποκρίνονταν στις τότε ανάγκες της νεοελληνικής κοινωνίας κατά την περίοδο 1910-1920.
4) Κατά την περίοδο 1910-20, ο αστικός εκσυγχρονισμός συνυπήρχε με τον αλυτρωτισμό, ο οποίος επικεντρώθηκε στην εφαρμογή της «Μεγάλης Ιδέας».
5). Η συνταγματική αναθεώρηση του 1911 συνδέθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1864, θέσπισε νέες διατάξεις και επέτρεψε να υλοποιηθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Βενιζέλου. Έτσι τέθηκαν οι βάσεις και τα πλαίσια για τη θέσπιση και την κατοχύρωση εκσυγχρονιστικής νομοθεσίας. Στο συνταγματικό κείμενο του 1911 καθοριστικός παράγοντας στις όποιες μεταρρυθμίσεις είναι η θεσμοθέτηση του «κράτους Δικαίου», ώστε οι φορείς και τα όργανα της κρατικής εξουσίας να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους? περιλαμβάνεται η συνταγματική τόνωση των φιλελευθέρων και δημοκρατικών στοιχείων του τότε ισχύοντος πολιτεύματος.
Νυξ Πανικού και Τρόμου».
6) Και η νύχτα της Τετάρτης ήρθε. Τι έγινε τότε; Οι εφημερίδες της εποχής μας δίνουν μια ιδέα. «Και ήτο τόσην η συγκίνησις, ώστε και άνθρωποι σοβαροί διετέλουν χθες εν παραδόξω ταραχή, θεωρούντες άφευκτον την καταστροφήν. Συνεζήτουν όλην την ημέραν περί του κομήτου και των μέσων δια των οποίων ήλπιζον ότι πιθανώς να εσώζοντο εξ αυτού» (Καιροί, 6.5.1910). Ο τρόμος των Αθηναίων έφτασε σε τέτοιο σημείο που ένα σωρό κόσμος κατέκλυζε τα φαρμακεία της πρωτεύουσας για να προμηθευτούν… οξυγόνο και να γλιτώσουν από την ασφυξία των αερίων του κομήτη. Και οι φαρμακοποιοί, μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην τεράστια ζήτηση του οξυγόνου, πουλούσαν αιθέρα και αμμωνία. Όταν ξημέρωσε η Πέμπτη 6 Μαΐου και οι αχτίδες του ήλιου που ανέτειλε διάλυσαν τους φόβους, όλοι συνειδητοποίησαν ότι η συντέλεια του κόσμου είχε… αναβληθεί και ξαναγύρισαν στις δουλειές τους ή στις ασχολίες τους ανακουφισμένοι. Και βεβαίως ακολούθησαν σχόλια, επικρίσεις και γκρίνιες. «Την εποχήν μας, η διάδοσις της επιστήμης και η ανάπτυξις του λαού δεν ημπόδισε διόλου την ψυχοπάθειαν να καταλάβη εξ ολοκλήρου όλα τα κοινωνικά στρώματα, ο δε πανικός επετέλεσε και εις τον αιώνα μας το μέρος του» (Χρόνος, 6.5.1910). Την ίδια μέρα, οι Καιροί έγραφαν: «Καθ’ ημάς ο φόβος ούτος από του κομήτου δεν πηγάζει εξ υποβολής, ουδέ εξ ιστορικών αναμνήσεων… Καθ’ ημάς ο από του κομήτου φόβος είναι ένστικτος και έχει αιτίαν φυσιολογικής εξελίξεως…. Ίσως εις απωτάτους και παναρχαίους αιώνας έσχον ολεθρίαν επίδρασιν επί της Γης, κατεφόβισαν δε τα ανθρώπινα γένη, τα οποία έκτοτε, ως γνωματίζει η θεωρία της εξελίξεως, αισθάνονται φόβον και τρόμον εκ της εμφανίσεως των κομητών». Και στην ίδια εφημερίδα, ο «Φιλέας Φογγ» παρατηρούσε με οξυδέρκεια:[πηγη Αθηνα 1910]
7) 18-2-1910 Σεισμική δόνηση κλονίζει τα Χανιά
8) Πρώτη πτήση υδροπλάνου επιχειρήθηκε στη λίμνη Μπερ από τον Γάλλο πιλότο Ανρύ Φαμπρ.
Στις 8/8/1910 η κυβέρνηση Δραγούμη προχώρησε σε εκλογές, στις εκλογές πήραν μέρος πλήθος «νέοι άνδρες» και όλες οι ιδεολογικές τάσεις με νέους σχηματισμούς, περισσότεροι από 1.000 νέοι υποψήφιοι εμφανίστηκαν.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έδωσαν το παράδοξο φαινόμενο, ο αριθμός των ανεξαρτήτων βουλευτών να προσεγγίζει το σύνολο των εκπροσώπων των επισήμων κομμάτων.
Πολλοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές εμφορούντο από ριζικά αντίθετες πολιτικές ιδέες μεταξύ τους, προσανατολίζοντο όμως προς την παρουσία του Ε Βενιζέλου αναζητώντας τον μεταρρυθμιστή και εκφραστή των λαϊκών προσδοκιών.
Ο Ε Βενιζέλος κατέβηκε σαν υποψήφιος της Αττικοβοιωτία, η κάθοδος του αυτή είχε λάβει μορφή σφυγμομέτρησης στον χώρο της Ελλαδικής δημόσιας ζωής. Ο παλιός πολιτικός κόσμος συσπειρώθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει την επερχόμενη Βενιζελική θύελλα.
Έτσι με πρωτοβουλία του Δ Ράλλη και του Ν Λεβίδη τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο.[ΠΗΓΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ].
Μαρτίου 1911: Τον πρώτο χρόνο μετά την καθιέρωση της γιορτής, οι γυναίκες της Αμερικής και της Γερμανίας, διαδηλώνουν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίαςΑπό το 1910 μέχρι σήμερα η 8η Μαρτίου αποτελεί ακριβώς το σύμβολο αυτής της πάλης[ΠΗΓΗ Βασίλης Φουρτουνης].
Μια άλλη άποψη
Δήμητρα Περκουλαρακη Παπανικολοπουλου (PMAFA)
Συστημα «SEMIRAMIS»
Αστρολογικός Σύμβουλος- Πολιτική Ερευνήτρια

Σχετικά Άρθρα