Γενική

…ταραΣΤΑΥΡΟΥνήματα

Θα πεινάσουν πολλοί
ΑΝ δεν κουνηθούν λίγο εκεί στην κυβέρνηση και αν δεν κατανοήσουν τι πρόβλημα έχουν δημιουργήσει στην αγορά, δεκάδες συμπολίτες μας θα δεινοπαθήσουν τα επόμενα χρόνια.
Τα λουκλέτα είναι καθημερινά στα μαγαζιά της Ξάνθης και ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που κάνουν απολύσεις ψάχνοντας παράλληλα άλλο μαγαζί να νοικιάσουν για να ρίξουν και άλλο τα λειτουργικά τους. Την ίδια ώρα κάθε μέρα «μολύνονται» και υγιείς επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν αντιμετώπιζαν κανέναν πρόβλημα.
Τους παίρνουν στον λαιμό τους άλλοι επιχειρηματίες που αδυνατούν να καλύψουν επιταγές και γραμμάτια. Δυστυχώς όλες οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ανάπτυξη έχουν μείνει μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. (Ξυπνήστε κύριοι, ξυπνήστε!!!).
Δεν μαζεύονται έτσι τα λεφτά του δημοσίου
Με μια… δυσάρεστη έκπληξη συνοδεύτηκε η προσπάθεια του αναγνώστη μας να υποβάλλει την φορολογική του δήλωση, σε Δ.Ο.Υ. της πόλης. Όπως μας είπε, πήγε στα γραφεία δέκα λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου, μέσα στο οποίο υποβάλλονται οι δηλώσεις και μπροστά του περίμεναν περίπου 7-8 άτομα.
Η απάντηση των υπαλλήλων ήταν, ότι θα δεχθούν μόνο όσους… προλάβουν μέχρι να τελειώσει το ωράριο! Έτσι όμως μαζεύονται λεφτά για το δημόσιο;
Καλό είναι η Εφορία, ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα, που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις, να δημοσιοποιήσει ευρέως το ωράριο (σε τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς) μέσα στο οποίο μπορεί κάποιος να υποβάλλει τη δήλωσή του.
(Να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα θα πέσουν στο συρτάρι βρε αδελφέ!!!).

Σχετικά Άρθρα