Γενική

Φτάνει πια με αυτήν την πολιτική που μας ισοπέδωσε!

Στην Ξάνθη βρέθηκαν ο Α και Β Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ.κ. Ηλίας Βρεττάκος και Αντώνης Αντωνάκος, προκειμένου να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία, ενόψει της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε με την ΓΣΕΕ. Το απόγευμα της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και στην συνέχεια έγινε ενημερωτική συζήτηση που αφορούσε Ασφαλιστικά και Εργασιακά Θέματα των Δημοσιών Υπαλλήλων. Χθες επισκέφθηκαν χώρους εργασίας για ενημέρωση των συναδέλφων τους και συγκεκριμένα βρέθηκαν στο Δήμο Ξάνθης, στην Α και Β Δ.Ο.Υ. και στην πρώην Νομαρχία.

Α και Β Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη ενόψει της απεργίας της 11 ης Μαΐου
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Ενόψει της πανεργατικής και πανϋπαλληλικής απεργίας της 11 ης Μαΐου κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ κάνουν την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να έρθουν σε επαφή μέσω των ΜΜΕ με τις τοπικές κοινωνίες. Στην Ξάνθη βρέθηκαν ο Α και Β Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κύριοι Ηλίας Βρεττάκος και Αντώνης Αντωνάκος. Μάλιστα ο κ. Αντωνάκος προέβη σε δηλώσεις στην XanthiNews σημειώνοντας: «Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική αυτή οδηγεί σε δραματικά αδιέξοδα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και απέναντι σ αυτές τις πολιτικές μόνο μια απάντηση μπορεί να δοθεί: «Φτάνει πια. Δεν μπορεί να εφαρμόζεται άλλο μια πολιτική που είχε σαν πρώτο στόχο τους εργαζομένους και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε κατάρρευση, στην δραματική αύξηση του αριθμού των ανέργων, ο οποίος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο και το ποσοστό της ανεργίας μέχρι τέλος του χρόνου θα ξεπεράσει το 25%. Ανεργία η οποία ιδιαίτερα στους νέους έχει φτάσει στο δραματικό ποσοστό του 37% σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ. Φτάνει πια σε μια πολιτική που οδηγεί σε μια κατάρρευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διόγκωση της ανεργίας».
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
Πέρα από την μεγαλειώδη συγκέντρωση της 5 ης Μαΐου 2010 στην οποία δυστυχώς θρηνήσαμε τέσσερα θύματα (η μία κοπέλα ήταν έγκυος) μετά από την δολοφονική επίθεση στην τράπεζα όπου εργάζονταν, το εργατικό κίνημα δεν έδειξε την δύναμη του. Τουλάχιστον στην περιφέρεια είναι μικρά τα ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ο κ. Αντωνάκος εξήγησε ως εξής την απαθή στάση των εργαζομένων: «Υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινωνίας η οποία προωθείται μέσα από την κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει, η οποία σε πρώτη φάση επιχείρησε να στοχοποιήσει το δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Στη συνέχεια προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα φόβου, αντιθέσεις μεταξύ στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αυτό που λέγεται κοινωνικός εμφύλιος, προσπαθεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και την δυνατότητα του μέσα από αγώνες να αποτρέψουν αυτήν την πολιτική. Η επίσκεψη μας στην Περιφέρεια έχει σαν στόχο να σπάσει αυτό το γκρίζο παραπέτασμα το οποίο ορθώνει η κυβέρνηση απέναντι στην πραγματική ενημέρωση, στα πραγματικά προβλήματα και στη δυνατότητα της κοινωνίας να αντιδράσει».
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Εξάλλου, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επεσήμανε: «Γίνεται μια συντονισμένη επίθεση εναντίον οποιασδήποτε δυνατότητας κοινωνικής αντίδρασης. Είναι χαρακτηριστικό σε αυτήν την κατεύθυνση το παράδειγμα εξελίξεων σε σχέση με την ΔΕΗ το προηγούμενο διάστημα. Είναι γεγονότα που μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Είναι σαφές ότι χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να αποτραπεί οποιαδήποτε αντίδραση».
Από την πλευρά του ο Α Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Βρεττάκος δήλωσε: «Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου δεν δόθηκε λύση στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και είμαστε μπροστά σε μέτρα που θα δημιουργήσουν νέες αντιλαϊκές πολιτικές.
Διαπιστώνουμε ότι έχουμε μια πρωτόγνωρη επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ακυρώνονται μία προς μία, κατακτήσεις δεκαετιών.
Το έλλειμμα αυξήθηκε, το χρέος αυξήθηκε και στο όνομα αυτών των μεγεθών προωθούνται νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση κοινωνικής βαρβαρότητας. Η αύξηση των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων θα διογκώσει την ανεργία και δεν θα προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα