Γενική

Έκθεση και Απονομή των βραβείων της 5 ης Biennale

Η έκθεση θα λειτουργήσει 6- 8 Μαΐου στα σχολεία ΑΞΙΟΝ

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 5 η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής. Τον Οκτώβριο του 2010, η πόλη της Ξάνθης και μαζί της ολόκληρη η Ελλάδα υποδέχθηκε για 5 η φορά τη διοργάνωση ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης σας προσκαλούν στην έκθεσης της 5 ης Biennale η οποία θα γίνει 6-8 Μαΐου 2011 στην αίθουσα των Ιδιωτικών Σχολείων «ΑΞΙΟΝ»στο 9ο χλμ ε.ο. Ξάνθης- Αβδήρων.
Η Έκθεση θα λειτουργήσει δύο ημέρες 7-8 Μαΐου 2011: 10.00π.μ -17.00μ.μ.
Πληροφορίες: Τηλ και fax 25410 67044 κιν. 6944596068
Η απονομή των βραβείων θα γίνει 8 Μαΐου 2011 και ώρα 11 πμ στο Αμφιθέατρο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια Ξάνθης.
Στην 5η Biennale είχαμε:
Συμμετοχή ξένων χωρών. 161.712 μαθητές από 580 φορείς και 139 χώρες. Απονομή βραβείων: Χρυσά βραβεία 169, Άριστη συμμετοχή 155, Πολύ καλή συμμετοχή 171…!!!
Ελληνική συμμετοχή: 11.712 μαθητές από 239 πόλεις και 346 φορείς…Απονομή βραβείων Χρυσά Βραβεία 59, Άριστη συμμετοχή 86, Πολύ καλή συμμετοχή 148.
Το θέμα της 5ης Biennale ήταν παιχνίδια με τους φίλους. Το θέμα επιλέχθηκε μετά από πολύ ψάξιμο ώστε να αποτελεί και έναν προβληματισμό αλλά και μια έρευνα κατά πόσο παίζει σήμερα το παιδί και με τι παιχνίδια.
Μέσα από τα παιχνίδια τα παιδιά εκφράζουν την αγάπη τους, για τον καλό αγώνα την ευρηματικότητα τους, τις ικανότητές τους αλλά και τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού!
Στο τέλος έρχεται η απόλαυση της ψυχαγωγίας και η επιβράβευση του νικητή…!!!!
Όλα αυτά θα συντελέσουν στην θετική ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο άλλοτε με τον ρόλο του πρωταγωνιστή και άλλοτε στο ρόλο του μαθητή θα ανακαλύπτει με μεγάλη ικανοποίηση τις ικανότητές του. Επίσης θα επηρεάσουν πολύ θετικά την εξέλιξη της προσωπικότητας του.
Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατάφερε και φέτος να διοργανώσει με επιτυχία την 5η Biennale..
Τα παιδιά του κόσμου και της Ελλάδας αγάπησαν πάρα πολύ αυτό το διαγωνισμό και τον στηρίζουν καθ’ ολοκληρίαν δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα πολιτιστικής και δημιουργικής εξέλιξης στην χώρα μας, στην ΕΛΛΑΔΑ όλου του κόσμου …
Αποτέλεσμα είναι ότι η Biennale υπάρχει σαν θεσμός και θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον, γιατί την αγάπησαν, την πίστεψαν και την στηρίζουν πολλά παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, που στέλνουν τα έργα τους ζωγραφισμένα με πολύ μεράκι και αγάπη.
Η Πρόεδρος και τα μέλη ευχαριστούν όλους τους φορείς και τους δασκάλους που παροτρύνουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν για τον διαγωνισμό της Biennale ώστε να φτάνουν στα χέρια μας έργα μοναδικής ομορφιάς.

Σχετικά Άρθρα