Γενική

Εργατική Πρωτομαγιά

Που είναι τα κίνητρα ανάπτυξης για το Νομό μας;

Γράφει η
Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη

Ημέρα μνήμης και δυστυχώς, ποιος το περίμενε, επίκαιρο όσο ποτέ κάλεσμα για αγώνα η φετινή Πρωτομαγιά. Αφετηρία για την ανατροπή των ενδοτικών επιλογών σε ένα μνημόνιο καταστροφής για τους εργαζόμενους, με ξεπούλημα της πατρίδας μας, με ευτελισμό των κοινωνικών δομών, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.
Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν η ενδοτικότητα δεν είναι η μόνη λύση. Αγώνας για την απαλλαγή από τους απάνθρωπους όρους μιας ανίερης συμφωνίας, αγώνας για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της. Αγώνας για ανάπτυξη, όχι άλλες χαμένες θέσεις εργασίας στο Νομό μας, όχι στο ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ, όχι στο ξεπούλημα του εργοστασίου Ζάχαρης, κίνητρα ανάπτυξης για το Νομό μας, αξιοποίηση του πλούτου της περιοχής μας, παραλίες, ορεινή περιοχή, ορυκτός πλούτος, γεωθερμία, ιαματικά λουτρά και όχι ξεπούλημα με συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα.
Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη, τις παραλείψεις, την κακοδιαχείριση.
Αυτήν την Πρωτομαγιά ας καταθέσουμε, αντί των στεφανιών από λουλούδια στη μνήμη της θυσίας όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για μας, την υπόσχεση για αγώνα.

Σχετικά Άρθρα