Γενική

Ζητείται κτήριο για τη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου

Την μετεγκατάσταση του σε κτήριο της Ξάνθης ζητάει το Μουσικό Σχολείο της Διομήδειας, προκαλώντας αναστάτωση σε αρχές και φορείς του Νομού. Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης σε δηλώσεις του στην XanthiNews τόνισε: «Είναι πολλά τα έξοδα για την μεταφορά τους στη Διομήδεια γι αυτό και ζητούν την μετεγκατάσταση τους σε κτήριο της Ξάνθης. Αλλά αν δεν υπάρχει κτήριο πού θα μεταφερθεί; Δεν θα λειτουργήσει απλούστατα. Το κτήριο είναι του Δήμου Αβδήρων που το έχει παραχωρήσει». Όπως άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος Αβδήρων υπήρξε μεθόδευση εκπαιδευτικών και της πρώην Νομαρχίας για μετακίνηση του Σχολείου από τη Διομήδεια στην Ξάνθη.

Δηλώσεις Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Παπαδόπουλου
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

«Το Μουσικό Σχολείο όπως και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γενισέας είναι για το όλο το νομό. Κανονικά θα πρέπει να υπήρχαν στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά δυστυχώς μέσα στην πόλη δεν υπήρχαν κτήρια. Γι αυτό πήγαν εκεί. Αν ο Δήμος Ξάνθης τους βρει κτήρια μέσα στην Ξάνθη για να μετεγκατασταθούν θα είναι καλύτερα από την άποψη ότι δεν θα έχουν μεγάλες μετακινήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Το θέμα για την μετεγκατάσταση του μουσικού σχολείου ξεκίνησε όταν σε τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης, ο Πρόεδρος κ. Ηρακλής Ζωγράφος αναφέρθηκε σε αίτημα που διατυπώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου με e mail του προς την κοινότητα και εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Κοινότητας για μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου στην Ξάνθη.
Να θυμίσουμε ότι στα μέσα Μαρτίου οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματα τους, εξαιτίας των προβλημάτων σίτισης και στέγασης. Είχε προκύψει και πρόβλημα με την αποχέτευση, αλλά το έλυσε ο Δήμος Αβδήρων. Πάντως υπάρχει ήδη παραχωρημένη έκταση από το Δήμο σε ύψωμα της Διομήδειας και γίνονται επαφές με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, ώστε το έργο το νέου σχολείου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Όσον αφορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν στις 12 Μαΐου ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι είναι έτοιμοι και δεν έχουνε κανένα πρόβλημα.
Τους 116.000 έφθασαν οι μαθητές που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι φετινές εξετάσεις έχουν νέα δεδομένα (αλλαγές σε μετεγγραφές και μηχανογραφικά, στον υπολογισμό των μορίων που προκύπτουν από βαθμό πρόσβασης κ.α.). Άγνωστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των εισακτέων, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Στο υπουργείο Παιδείας αναζητούν τρόπους ώστε να μην μειωθεί αισθητά ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθούν εφέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το νούμερο που τελικώς θα δοθεί στην δημοσιότητα να είναι μεν μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό, αλλά όχι κατά πολλές χιλιάδες. Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο χρόνος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των εξεταζόμενων.
Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα κατέληξαν υπέρ του να συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά τον Ιούλιο μετά τη ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εφέτος στη «σκιά» της αντιπαράθεσης του υπουργείου Παιδείας με τις ενώσεις των πολυτέκνων γονέων ανά την Ελλάδα που καταγγέλλουν την απόφαση για κατάργηση των μετεγγραφών και αντικατάσταση τους με ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τις ειδικές αυτές κατηγορίες. Οι ενώσεις πολυτέκνων απειλούν μάλιστα με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχετικά Άρθρα