Γενική

Θυσιάζονται για το γενικό συμφέρον της κοινωνίας μας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης δίνουν το 30% των μισθών τους για κολυμβητήριο και σχολεία Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Σε μια γενναιόδωρη κίνηση προχώρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης, δεχόμενοι την πίεση των συμπολιτών τους και δέχθηκαν να δώσουν το 30% των αμοιβών τους σε διάφορες θέσεις που έχουν (150.000 ευρώ ήταν πέρυσι συνολικά) για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο Ξάνθης και μετά το καλοκαίρι. Μπορεί να αρνήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόταση του κ. Ανταμπούφη, αλλά τελικά οι διαμαρτυρίες του κόσμου, τους έκαναν να αλλάξουν γνώμη και θυσίασαν τους μισθούς τους για την προσφορά στον τόπο. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Το κολυμβητήριο της Ξάνθης πρόκειται να γίνει ένα πραγματικό στολίδι χάρη στην γενναιοδωρία του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και δη στους συμβούλους της δημοτικής αρχής, οι οποίοι κατέχουν θέσεις με παχυλούς μισθούς (συγκριτικά με τους μισθούς στην Ελλάδα).
Συγκεκριμένα αποφάσισαν να περικόψουν το 30% και να το δώσουν για να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο Ξάνθης μετά το καλοκαίρι και όσα χρήματα περισσεύουν θα τα δίνουν σε σχολεία που χρειάζονται άμεσης επισκευής ώστε να μην κινδυνεύουν μαθητές, όπως συμβαίνει στο 7 ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ανά πάσα στιγμή τα τζάμια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Οι Ξανθιώτες εκπρόσωποι μας στην τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύουν ότι μπορούν να κάνουν θυσίες, αν είναι για το γενικό συμφέρον της κοινωνίας μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ήδη έχει δείξει ενδιαφέρον ένας εκ των συμβούλων να το αναμορφώσει εντελώς το κολυμβητήριο και να κάνει χώρο για καφετέρια και εστιατόριο, ώστε να αυξηθούν περαιτέρω τα έσοδα για να συνεχίζουν να διαπρέπουν σε αγώνες οι νεαροί κολυμβητές της Ξάνθης. Αποφασίστηκε μάλιστα να εφαρμοστεί εναλλακτική μορφή ενέργειας ώστε να μην ξοδεύονται χρήματα στο πετρέλαιο. Επίσης δεν θα είναι ολυμπιακών διαστάσεων η πισίνα, ώστε να μην χρειάζονται πολλά χρήματα για τη συντήρηση της. Για την θερμοκρασία του νερού και την ποιότητα του θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει ζητηθεί η γνώμη ειδικών επιστημόνων.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης μας δήλωσε: «Με εξέπληξε ευχάριστα αυτή η απόφαση τους. Ουσιαστικά με αιφνιδίασαν. Είχα προτείνει να γίνει ένα ταμείο, όπου ο κάθε σύμβουλος με ακαθάριστο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, θα βάζει 1000 ευρώ κάθε χρόνο, αλλά είδα πως με υπερέβησαν. Οι Σύμβουλοι γίνονται πρότυπο για όλους τους δήμους της χώρας μας. Σε μια Ελλάδα που λένε όλοι ότι οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τον τόπο, δείχνουμε εδώ στην Ξάνθη ότι όχι μόνο νοιαζόμαστε, αλλά είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ακόμη και μέρος του μισθού μας!!!».
Ο κ. Νίκος Ανταμπούφης ο οποίος είχε κάνει την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε έκπληκτος: «Πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφαση των συναδέλφων μου. Η κοινωνική τους ευαισθησία αποδεικνύεται τώρα και εμπράκτως, φυσικά για το καλύτερο της πόλης μας και εύχομαι να έχουν και μιμητές σε όλη τη χώρα. Οι Πολίτες για την Ξάνθη είμαστε περήφανοι που θα υλοποιηθεί αυτό που προτείναμε».

Σχετικά Άρθρα