Γενική

Στήριξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Γρηγοριάδη στην Ξάνθη

Συμμετοχή του Κ.Ο.Ξ. στα ΑΡΗΣΤΕΙΑ 2010

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30/1/2011 ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης φιλοξένησε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο πάνω από 40 ομάδες από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Κοζάνη, Βέροια, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα κ.α.) στους αγώνες «ΑΡΗΣΤΕΙΑ 2010». Παρά τον μεγάλο αριθμό κολυμβητών που συμμετείχαν – μόνο το πρωί του Σαββάτου αγωνίστηκαν περίπου 550 αθλητές – η ροή των αγώνων ήταν γρήγορη, χωρίς να κουράζει τους αθλητές που περίμεναν να αγωνιστούν, αλλά και τους θεατές, οι οποίοι είχαν της ευκαιρία να απολαύσουν θέαμα παρακολουθώντας Έλληνες πρωταθλητές που πρωταγωνιστούν στον υγρό στίβο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες για το γνωστό πλέον λόγο, το παρόν στους αγώνες έδωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης, δυστυχώς όμως με τη συμμετοχή μόνο ενός αθλητή. Ο Ξυνίδης Γιάννης αγωνίστηκε σε δύο αγωνίσματα : α. στα 200 μ. ελεύθερο όπου τερμάτισε 7ος στην κατηγορία του (ΠΠ Β) με χρόνο 2:26.67 και β. στα 400 μ. ελεύθερο όπου τερμάτισε 2ος με χρόνο 4:53.27. Στο 200άρι το χειμερινό όριο το είχε πιάσει στην προηγούμενη ημερίδα στην Καβάλα. Ενώ σ’ αυτούς τους αγώνες έπιασε τα όρια στο 400άρι και για το χειμερινό πρωτάθλημα αλλά και για τους Πανελλήνιους το καλοκαίρι στην Αθήνα. Οι προπονήσεις συνεχίζονται καθημερινά στο γυμναστήριο της ομάδας με «ξηρή προπόνηση» για τους αθλητές όλων των ηλικιών και με φιλικά παιχνίδια στην πόλη της Καβάλας 2 φορές την εβδομάδα με τον προπονητή της ομάδας Βασιλειάδη Ηλία.
Οι επόμενες αγωνιστικές αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες στις 11-13 Φεβρουαρίου με το πρωτάθλημα των παίδων (1997 κ μικρότεροι).
Ο Γρηγοριάδης στηρίζει τους Ξανθιώτες Κολυμβητές
Ο αθλητής του Κ.Ο.Ξ. είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με το Άρη Γρηγοριάδη (Θεσσαλονικιός χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης το 2005 στο Μόντρεαλ), ο οποίος ήταν ενημερωμένος από το facebook για το κολυμβητήριο της Ξάνθης. Μέσω του κολυμβητή μας, έδωσε κουράγιο στους αθλητές του Κ.Ο.Ξ. και κυρίως σ΄ αυτούς που πηγαινοέρχονται στην Καβάλα για τις καθημερινές τους προπονήσεις και τους προέτρεψε να μην τα παρατήσουν.

Σχετικά Άρθρα