Γενική

Δεντροφύτευση στον Δήμο Αβδήρων από μαθητές

Γιόρτασαν την Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση ο Φορέας Διαχείρησης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, με αρωγό το Δήμο Αβδήρων και τη συμμετοχή, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προχώρησε με μεγάλη επιτυχία σε καθαρισμό και δεντροφύτευση στην περιοχή του παραποτάμιου δάσους του Ποταμού Κοσύνθου την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φυτεύτηκαν 50 δενδρύλλια παραποτάμιων ειδών όπως Ιτιές, Λεύκες, Φράξος, Σκλήθρο κλπ. Το ζητούμενο ήταν να συμμετέχουν παιδιά κα αυτό έγινε με μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετείχαν 60 μαθητές από ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πέμπτης τάξης του 7ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης και του Δημ. Σχολείου Γενισέας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας Δρ. Μάνος Κουτράκης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλειος Τσολακίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινοτικού Διαμερίσματος Γενισέας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Γενισέας κα. Αμανατίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αβδήρων κοι. Μακρής & Δαλακούρας, ο εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης κ. Πλατής, οι Πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων Ξάνθης & Κομοτηνής κοι. Σερραίος & Ταξυλδάρης καθώς και πολλά μέλη της Κ.Ο.ΜΑ.Θ., ο υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Γερμαντζίδης, οι Διευθύντριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και Γενισέας κες Τσιφτσίδου & Οργαντζίδου.
Ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας πρόσφερε τοπικά εδέσματα στους μαθητές και σε όλους τους συμμετέχοντες. Να ελπίσουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να γίνονται και στο μέλλον καθώς αποτελούν τον πιο σωστό αναβάθμισης και προστασίας των δασών μας και γενικά των προστατευμένων εκτάσεων αλλά και γιατί τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την φύση και την κουλτούρα προστασίας της.

Σχετικά Άρθρα