Γενική

Η προσπάθεια των κολυμβητών της Ξάνθης

Ημερίδα ορίων αγωνιστικής κατηγορίας κολύμβησης

Το Σάββατο 15-1-2011 διεξήχθη η έκτακτη ημερίδα ορίων για την αγωνιστική κατηγορία κολύμβησης. Συμμετείχαν οι 10 ομάδες από τις 12 της Περιφέρειας μας. Ο Κ.Ο.Ξ. συμμετείχε με δύο αθλητές τους Πιστικό Βαγγέλη και Ξυνίδη Γιάννη:
α. Πιστικός Βαγγέλης, ΠΠ-Α : 100 μ. ελεύθερο με χρόνο 1:04.47 (Χειμ. όριο 1:02.50)
100 μ. πρόσθιο με χρόνο 1:21.62 (Χειμ .όριο 1:21.40) 200 Μικτή Ατομική με χρόνο 2:38.70 (Χειμ.όριο 2:38.00)
β. Ξυνίδης Γιάννης , ΠΠ-Α : 50 μ. ελεύθερο με χρόνο 00:30.01 (χειμ.όριο (00:29.60)
100 μ. ελεύθερο με χρόνο 01:04.89 (χειμ.όριο 01:05.30) 200 μ. ελεύθερο με χρόνο 02:23.13 (χειμ.όριο 2:23.80) 400 μ. ελεύθερο με χρόνο 05:02.86 (χειμ.όριο 05:01.50)
Ο Ξυνίδης Γιάννης έπιασε δύο όρια στα 100 και 200 μ. ελεύθερο που του δίνουν το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στο χειμερινό πρωτάθλημα κατηγοριών που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο παιδιά είναι πολύ κοντά στα όρια των αγωνισμάτων που έτρεξαν και έχουν άλλη μία ευκαιρία στην τακτική ημερίδα ορίων στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2010 πριν το χειμερινό πρωτάθλημα. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο μας ώστε να απαλλαγούν τα παιδιά από την καθημερινή μετακίνησή τους για προπόνηση στην Καβάλα, η οποία επιφέρει επιπλέον κόπωση για τα ίδια και οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους.
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Ενώ σε προηγούμενους αγώνες η πόλη μας συμμετείχε με πάνω από 20 αθλητές της αγωνιστικής κατηγορίας, σ’ αυτά τα όρια συμμετείχαν μόλις δύο αθλητές. Είναι ένα δείγμα από τα αρνητικά που φέρνει το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι αθλητές είναι έξω από το νερό σχεδόν ένα μήνα ή προπονούνται μερικές ημέρες την εβδομάδα διότι οι σχολικές υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να πηγαινοέρχονται στον γειτονικό νομό. Χωρίς εντατικές προπονήσεις δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στους αγώνες. Και αν συνεχίσει να παραμένει κλειστό το κολυμβητήριο τότε θα μιλάμε για χάσιμο της σεζόν διότι οι αθλητές θα μείνουν πίσω. Απ’ τη μία διότι δεν προπονούνται και από την άλλη γιατί οι ανταγωνιστές των άλλων ομάδων προπονούνται κανονικά.
ΑΓΩΝΕΣ WATER POLO – ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας, την Κυριακή 16-1-2011 σε αγώνες πήρε μέρος και η ομάδα του water polo στις Σέρρες. Συμμετείχαν 13 πολίστες στους αγώνες κατηγορίας Νέων Ανδρών (1993 και μικρότεροι).
Αναμετρήθηκαν με τρεις ομάδες και κατέκτησαν τρεις νίκες !!!
Κ.Ο.Ξ – Κ.Ο.ΣΕΡΡΩΝ 8-7 Κ.Ο.Ξ – Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ 12-8 Κ.Ο.Ξ – ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ 14-5. Οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν οι :
Μπεγκλαριάν Γκορ, Ψωμαδόπουλος Κων/νος, Ωρολογάς Δημήτρης, Κων/νίδης Παντελής, Χαμζάς Δημήτρης, Ιωαννίδης Κων/νος, Πασχαλίδης Αντώνης, Πασχαλίδης Μάριος, Τάσσος Δημήτρης, Παπουτσόγλου Γιάννης, Κουτσομιχάλης Χρήστος, Φίρμπας Κων/νος και Φίρμπας Δημήτρης. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω αθλητές είναι γεννημένοι από το 1995 και μετά δηλαδή μικρότερης ηλικίας και μάλιστα χωρίς τις απαραίτητες προπονήσεις αφού το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό. Ωστόσο οι αθλητές του water polo του ΚΟΞ, όλων των ηλικιών, προπονούνται με εκγύμναση στο γυμναστήριο του συλλόγου και με φιλικά παιχνίδια στην Καβάλα, όπου μετακινούνται 2 φορές την εβδομάδα με τον προπονητή τους κο Βασιλειάδη Ηλία. Και φυσικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται με το πρωτάθλημα των εφήβων (1995 κ μικρότεροι) στις 28-30 Ιανουαρίου.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα ελάχιστα παιδιά που συνεχίζουν να προπονούνται, θυσιάζοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, χρόνο από τα μαθήματά τους, αλλά και περισσότερη σωματική κούραση αφού η μετακίνηση για τις προπονήσεις τους σε γειτονικό νομό, επιβαρύνει το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά τους κατά μία ώρα κάθε μέρα. Η αγάπη τους, βέβαια, για την ενασχόλησή τους με το νερό αλλά και το ότι έχουν θέσει στόχους επιτυχίας τα φέρνει καθημερινά στο χώρο προπόνησης τους. Άλλωστε εκείνο που κανείς δεν μπορεί να τα στερήσει είναι να είναι αισιόδοξα και να αγωνίζονται για την κατάκτηση αυτών που επιθυμούν. Φυσικά μοναδικός χορηγός οι ίδιοι οι γονείς οι οποίοι δαπανούν χρόνο και χρήμα για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ωστόσο ο μεγαλύτερος αριθμός των παιδιών δεν αθλείται πλέον ενώ μία άλλη μερίδα ασχολείται ήδη με άλλο άθλημα ή είναι στην αναζήτηση μία νέας ενασχόλησης. Και φυσικά από τους χαμένους είναι η κολύμβηση και το water polo, διότι φρενάρονται και τα αγωνιστικά τμήματα αλλά κόβεται βίαια και η συνέχιση των τμημάτων ακαδημίας και φυτωρίου αφού παύουν να αναπτύσσονται και άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να επανδρώσουν τις αγωνιστικές κατηγορίες. Αδικούνται οι αθλητές της κολύμβησης στην Ξάνθη όχι από δική τους επιλογή αλλά γιατί δεν τους προσφέρεται η πισίνα για προπονήσεις. Και από ότι διαπιστώνεται οι χρονοβόρες διαδικασίες της διευθέτησης διοικητικών θεμάτων του αθλητικού οργανισμού, θα συνεχίσουν να κρατάνε τους κολυμβητές μακριά από το νερό, εφόσον από τα προφορικά λεγόμενα των αρμόδιων η επαναλειτουργία της πισίνας μεταφέρεται από μήνα σε μήνα χωρίς όμως να ορίζεται ποιος μήνας θα είναι αυτός!!!! Και πώς να εμπιστευτεί κάποιος το χώρο και να ξεκινήσει την άθληση με το νερό, όταν δεν του προσφέρεται σταθερότητα στη λειτουργία του αθλητικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα