Γενική

Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την μάστιγα της ανθρωπότητας

Σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη – Καταπολέμηση των Ναρκωτικών»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των στελεχών και των οπλιτών του Στρατού, η ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποίησε, στις 20 Ιαν 11, στο Αμφιθέατρο του Δ΄ΣΣ Σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη – Καταπολέμηση των Ναρκωτικών» στο Στρατό Ξηράς. Ο Διοικητής της ΧΧV ΤΘΤ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τόνισε τις μεθόδους μέσα από τις οποίες ο Στρατός προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κρατήσει το προσωπικό του μακριά από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Στη συνέχεια κάλεσε τον Υποστράτηγο Αναγνωστόπουλο Δημήτριο Διοικητή ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας να κηρύξει την έναρξη του Σεμιναρίου και ο οποίος με τη σειρά του τόνισε το συνεχή ενδιαφέρον του Στρατού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Το Σεμινάριο που ακολούθησε ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα πήραν το λόγο οι:
Αρχιμανδρίτης Πατήρ Σωφρόνιος Γκουτζίδης, εκπρόσωπος Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Ανχης (ΥΙ) Καβάσης Ιωάννης, Διευθυντής 412 ΓΣΝ Ξάνθης.
Αστυνόμος Β΄ κ. Καρυπίδης Παύλος, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης.
Κος Βαϊόπουλος Χρυσόστομος, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Ξάνθης.
Και στη δεύτερη ενότητα οι:
Κος Σχίζογλου Χρήστος, Ψυχολόγος ΚΕΘΕΑ.
Κα Ρουσινοπούλου Ξανθή, Αντιεισαγγελέας Πάρεδρος Στρατιωτικού Δικαστηρίου.
Κα Διονυσίου Παρασκευή, Ψυχολόγος Κέντρου Προλήψεως κατά των Ναρκωτικών.
Όλοι οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στους κινδύνους που απορρέουν από την χρήση των εθιστικών ουσιών δίνοντας βαρύτητα στο κοντινό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τους νέους μας. Ιδιαίτερα οι ομιλητές των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκαν αναλυτικά στα χαρακτηριστικά των στρατευμένων νέων τονίζοντας, ότι η εμπέδωση της συναδελφικής αλληλεγγύης συνιστά ισχυρό και αποτρεπτικό όπλο απέναντι στης προκλήσεις των εθιστικών ουσιών. Ακουστήκαν επίσης συμβουλές «πως μπορεί κάποιος αφενός μεν να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο και αφετέρου πως μπορεί να βοηθηθεί μέσω των ομάδων στήριξης που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και άλλοι κρατικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό».
Το ακροατήριο πληροφορήθηκε επισταμένως για την ύπαρξη της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης που λειτουργεί εδώ και χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και για τις ομάδες ψυχοκοινωνικής μέριμνας που διέρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από όλες τις μονάδες του Στρατού. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 306 στελέχη και στρατευμένοι οπλίτες. Όπως ανέφερε ο Διοικητής ΧΧV ΤΘΤ, παρόμοιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον προκειμένου κάθε νέος στρατιώτης που παρουσιάζεται στην Ταξιαρχία να ενημερώνεται από ειδικά καταρτισμένα άτομα για τους κινδύνους που διατρέχει κάποιος από τη χρήση εθιστικών ουσιών.

Σχετικά Άρθρα